SOCIJALDEMOKRATI UPUTILI OTOVRENO PISMO PREMIJERU: Traže smjenu ministra Beroša zbog smrti novinara Matijanića

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Socijaldemokrati u utorak su uputili otvoreno pismo predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću te traže smjenu ministra zdravstva Vilija Beroša.

Stranka ministra smatra odgovornim za smrt novinara Vladimira Matijanića.

“Razlog za smjenu je nepobitna je odgovornost za propust nečinjenja, odnosno onemogućavanje građanima Hrvatske uporabu antivirusnog lijeka najnovije generacije koji u dokazano velikom broju slučajeva za oboljele imuno kompromitirane pacijente smanjuje hospitalizaciju i smrtnost”, stoji u pismu.

“Ako takav lijek postoji, ako je odobren, ako je klinički utvrđeno da uspješno prevenira najteže oblike bolesti, onda pravo na taj lijek imamo i mi građani Republike Hrvatske”, kazali su o lijeku protiv COVID-a-19, kojega je odobrila Europska agencija za lijekove.

“U ovom slučaju pokazuje se zašto Hrvatska bilježi jednu od najviših stopa smrtnosti izazvane koronavirusom, ne radi o odgovornosti ravnatelja bolnica, službenika Ministarstva zdravstva ili HZZO-a, već o izravnoj odgovornosti ministra Beroša”, napominju.



Kažu i da taj zahtjev nije potaknut politikantskim razlozima, niti im je namjera neopravdana kritika Vlade, već im je stalo do uspostave minimalnih standarda političke odgovornosti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI