Snježni kaos u Hrvatskoj: U nekim školama nema nastave, vojska kreće u pomoć stanovništvu

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Zbog zimskih vremenskih uvjeta, snijega i olujnog vjetra nema nastave u školama u Delnicama i Brodu na Kupi

Obilan snijeg pao je u Hrvatskoj, a najavljuje se da će i dalje padati, barem do kraja ovoga dana te dio petka. Prognoza je loša jer će se sve to početi smrzavati, poglavito početkom sljedećega tjedna kada bi temperature u dijelovima zemlje mogle pasti i to -20. 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević donio je danas odluku danas da se Hrvatska vojska u skladu sa svojim mogućnostima uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.

Oružane snage  Republike Hrvatske angažiraju se u pomoć civilnim institucijama i građanima kad kapaciteti institucija i organizacija nadležnih za zaštitu i spašavanje nisu dovoljni.

morh

Zbog zimskih vremenskih uvjeta, snijega i olujnog vjetra nema nastave u školama u Delnicama i Brodu na Kupi, izvijestila je u četvrtak pročelnica Primorsko-goranske županije za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, najavivši da sutra vjerojatno neće biti nastave ni u školama u Skradu i Moravicama.

Stilin je kazala kako je slična situacija u Hreljinu kraj Rijeke, gdje je bura iščupala ogradu ispred škole.



Uputila je apel svim ravnateljima škola, profesorima, učiteljima i roditeljima da djeca, ako je potrebno, ostanu doma, jer je sigurnost učenika najvažnija te će nastavu lako nadoknaditi.

Pročelnica Stilin to je izjavila uoči sjednice Županijske skupštine na kojoj će se, među ostalim, razmatrati inicijativa za ukidanje plaćanja mostarine na Krčkom mostu, tunelarine za tunel Učka te cestarina na autocestama u županiji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI