SNIMILI SU ŠTO JE BANDIĆ GOVORIO VOZAČIMA: ‘Nitko od ovih neće pjevati. Nitko nije lud da pjeva protiv sebe. Što smo ćapili, ćapnuli smo…’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Cure novi detalji afere Advent s kojom se povezuje pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Istražitelji smatraju da je on zajedno s uhićenim “kraljem Adventa” Denisom Mohenskim i svojim vozačem Zdravkom Krajinom podijelio pet milijuna kuna dobiti od davanja u zakup adventskih kućica, koje je išlo preko firmi Mohenskog i Krajine.

Jutarnji list došao je i do transkripta snimke koju imaju istražitelji, a koja predstavlja jedan od ključnih dokaza u novootvorenim istragama.

Prošlog srpnja policija je u ozvučenom automobilu snimila Bandića kako s vozačem Ivanom Jurčićem razgovara o tome kako moraju privremeno izbaciti iz igre s adventskim kućicama Krajinu i Mohenskog zbog policijskih izvida. Govorili su o podjeli novca.

O policijskim izvidima vezanima za Advent razgovarao je u svibnju u službenom automobilu i Bandić s Krajinom. Bandić, između ostaloga, govori svom vozaču da policijski službenici češljaju i ostale (ranije) godine.“Neka češljaju jer je sve isto”, rekao je Bandić. “To je isti k….”, nadovezao se Krajina.
“Nitko od ovih neće pjevati. Nitko nije lud da pjeva protiv sebe”, zaključio je Bandić.

“Ova dvojica ne smiju biti blizu, biti tamo, samo ovu godinu. Neka ne preskoče, ali neka ih nema tamo, neka ide preko nekog šestog, vašeg ili njihovog, nebitno”, rekao je Jurčić.

“To je jasno, ne smije ih biti nikako”, složio se Bandić. “Idealno bi bilo da pauziraju ovu godinu jer je ovo izborna godina”, nastavlja vozač. “Ne može ni Zagi, ni oni”, dodaje Bandić.

Na istu temu, ali u malo drugačijem kontekstu, Bandić je razgovarao i s drugim vozačem Vladimirom Džajom u ožujku 2020. kada mu je Džaja rekao da se Krajina “malo zaigrao”.

“Ja sam mu dao priliku da zaradi pare”, rekao je Bandić, a potom govore o manama Krajine i Mohenskog, pri čemu Bandić na kraju kaže da se Krajina “uvalio sa svojom firmom”, da ih je Deno “sve kontaminirao” te dodaje “zna se kako se dijeli”.

Krajem ožujka u automobilu je razgovarao i s Krajinom: “Što smo ćapili, ćapnuli smo…”, kaže mu Bandić.

“Dobro, imamo mi još love, imamo mi još 950 hiljada, vi imate…”, dodaje Krajina, a potom Bandića upoznaje s problemom “teškim” 160.000 kuna. Riječ je o kućicama koje je naručila Turistička zajednica, a osoba koja je izvodila radove na toj lokaciji ispostavila je račun “njima” te su “oni” i platili tih 160.000 kuna, iako je dogovor bio, govorio je Krajina Bandiću, da će Turistička zajednica njima platiti taj račun, ali nisu ništa platili.

“Nisu ništa ni pitali, tako su pustili, moramo to vidjeti, ali neka još stoji dok ne bude u miru”, dodaje Krajina. “To ćemo polako”, nadovezuje se Bandić. “Samo da se zna da smo mi taj dio platili”, kaže mu Krajina.

“Problem” nije riješen ni do rujna kada se Krajina ponovno požalio Bandiću tijekom vožnje.

“Moramo, šefe, vidjeti što ćemo, da otpišemo tih 160.000 Turističke ili što ćemo jer to je stvarno naša lova s računa kojom smo im tada izišli u susret kad je bila ona frka.”

“Dobro, sve u redu”, uzvraća mu Bandić. “Naravno, kad smo to platili, onda su oni brzo zaboravili da smo to napravili za njih”, dodaje Krajina. “To ste vi umjesto Turističke platili?” pita ga Bandić.

“Da, bio je dogovor da će Turistička to platiti nama, a na kraju mi smo platili, ali oni nisu platili nama”.

“To je dvadeset, dvadeset i dvije tisuće eura, nije to za bacit”, konstatira Bandić. “Nije to virtualna lova…”, ubacuje se Krajina.

“Da, da, to su naše pare”, zaključuje Bandić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI