Snijeg u travnju: Zabijelila se i Slavonija, zbog vjetra zatvorene ceste

Petar Glebov/PIXSELL

Današnja najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 16 °C

Na  prijelazu iz druge u treću dekadu ovogodišnji travanj je vratio zimski ugođaj ne samo u gorske krajeve. Nakon fronte i ciklone koja je tijekom utorka donijela izraženu promjenu vremena, nad našim je krajevima po visini i dalje kružio vlažan, hladan i nestabilan zrak.   Tijekom srijede je povremenih oborina bilo uglavnom u kopnenim krajevima. Uz kišu i susnježicu, snijeg je povremeno padao i u  nižim područjima.

U četvrtak  ujutro tako je snježni pokrivač osim u gorju službeno izmjeren i u Kutjevu i Lipiku. Njegova visina je iznosila 2 cm, a isto toliko je izmjereno i u Gospiću. Na Puntijarci je u četvrtak izmjereno 4 cm snijega.  Najviše ga ima na Zavižanu, 40 cm, javlja Crometeo.

Slab snijeg i u petak povremeno i mjestimice pada u Slavoniji i Baranji. Snijeg pada i na autocesti A5 Osijek-Sredanci, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Današnja prognoza

Na Jadranu će biti pretežno sunčano. U unutrašnjosti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a ujutro u istočnim predjelima može biti slabe oborine. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni, navečer jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će mjestimice jaka i olujna bura postupno slabjeti. Najviša dnevna temperatura bit će uglavnom od 7 do 12, a na Jadranu od 12 do 16 °C.Capture

Zatvorene ceste

Za sav promet, zbog vjetra, zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, za ostala vozila do 5 tona preko Gračaca i Knina te dalje preko Kistanja i Benkovca prema Zadru (DC59) ili od Knina prema Splitu-DC1; obilazak za autobuse (zbog radova): Knin-DC33-Vrbnik-ŽC6056-Oklaj-ŽC6055-DC59-Očestovo-DC1, a za teretna vozila iznad 5 tona: Knin-DC33-Drniš-Tromilja-DC56-Skradin-Bribirske Mostine-DC59 Kistanje-Očestovo-DC1, i obrnuto) te državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Samo za osobna vozila otvorena je državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Pasjak i Klek na izlasku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI