(VIDEO/FOTO) SNAŽNO NEVRIJEME POGODILO BANOVINU: Čupalo stabla, oštetilo kuće, DHMZ izdao upozorenje za građane! Stiže promjena vremena

Jako nevrijeme prošlo je područjem Siska, Petrinje i Gline.

Iza sebe je ostavilo štetu u vidu oštećenih objekata, iščupanih stabala, dok je u Petrinji jak vjetar dodatno oštetio objekte već načete razornim potresom u prosincu.

Osim toga, oštećeno je i krovište crkve svetog Lovre.

Na terenu su vatrogasne službe kako bi sanirale štetu i normalizirali promet.

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je da su Županijski centri 112 Zagreb i Sisak s područja Sisačko-moslavačke županije zaprimili pozive o oluji.



Grad Sisak je na svojoj Facebook stranici objavio da su dežurne gradske službe izašle su na teren te da pomažu u sanaciji štete i normalizaciji prometa.

Sa sjeverozapada nam se približava hladna fronta. Ima već kiše i pljuskova praćenih grmljavinom na zapadu zemlje, i na dijelu obale Jadrana. U nastavku dana, osobito na moru sjevernog i srednjeg Jadrana moguće su nevere, javlja N1.

Od sredine dana jače pogoršanje, prije svega u zapadnim i sjeverozapadnim područjima unutrašnjosti. Lokalno je moguće izraženije nevrijeme, pri čemu može biti i pojave tuče. Za cijelu unutrašnjost i za riječku regiju na snazi je upozorenje na moguće nevrijeme, dok je u Dalmaciji i dalje visoka opasnost od toplinskog vala.

Dolaskom fronte, rashladit će se veći dio zemlje, tako da početkom novog tjedna izlazimo iz toplinskog vala.

Državni hidrometeorološki zavod izdao je crveno upozorenje na iznimno visoku temperaturu u splitskoj regiji, ponajprije zbog vrlo tople noći te narančasto upozorenje u osječkoj, kninskoj i dubrovačkoj regiji. Također je izdano i narančasto upozorenje za grmljavinsko nevrijeme na sjevernom Jadranu i u središnjoj Hrvatskoj.

Na području osječke regije moguće je lokalno grmljavinsko nevrijeme. Vjerojatnost grmljavine 30-60 %.

Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom. Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi.

Na području zagrebačke regije mjestimice su mogući olujni udari jugozapadnog i zapadnog te navečer sjeverozapadnog vjetra. Najjači udari vjetra  55 km/h. Mjestimice izraženije grmljavinsko nevrijeme s vjerojatnošću grmljavine.

Budite na oprezu zbog krhotina koje lete nošene jakim vjetrom. Mogući su lokalizirani prekidi u aktivnostima na otvorenom te zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom. Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece.

Nevrijeme je štetu napravilo i u Hrvatskoj Kostajnici, a pogodilo je i područje Moslavine.

U Sisku su vatrogasci zaprimili više od 20 poziva za intervencije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI