Smrt mladog liječnika koja je mnoge rastužila, oglasila se i šibenska bolnica: ‘Liječen je sukladno pravilima struke’

Foto: Youtube

Sanja Ćosić, liječnica anesteziologinja i zaručnica preminulog ortopeda, objavila je na Facebooku da je Crnogaća posljednje sate života u šibenskoj bolnici proveo u velikoj boli dok je ona morala moliti više puta i neprekidno dežurnog odjelnog liječnika da mu se da veća doza morfija kako bi mu se ublažili bolovi.  Također je apelirala na liječnike da umirućim pacijentima omoguće dostojanstven i miran kraj.

Šibenska bolnica u javnoj objavi tvrdi, među ostalim, da je pacijent liječen sukladno pravilima struke i kliničkim smjernicama, da je partnerica odbila preporučenu terapiju.

Pacijent Krešimir Crnogaća liječen zbog aktivne maligne bolesti u kliničkim bolnicama u Zagrebu zaprimljen je na Hitnu Opće bolnice Šibensko kninske županije u srijedu 29 kolovoza u jutarnjim satima zbog otežanog disanja te bez ikakvih bolova u trenutku dolaska, navodi bolnica.

Tijekom hospitalizacije učinjene su neinvazivne dijagnostičke pretrage sukladno zdravstvenom stanju pacijenta. Tijekom boravka pacijent je primao analgetsku i oksigenoterapiju. U večernjim satima zbog respiratornog pogoršanja konzultiran je anesteziolog koji preporuči terapiju kisikom uz visoke protoke (HFOT), stoji u priopćenu Opće bolnice Šibensko – kninske.

Iz bolnice nadalje tvrde da je navedenu terapiju partnerica odbila te da je zatražila analgeziju kontinuiranom infuzijom morfija.  Nakon pogoršanja općeg statusa pacijenta uključena je dodatna analgetska terapija. Pacijent je u šibenskoj bolnici liječen sukladno pravilima struke i kliničkim smjernicama, a preminuo je u četvrtak 30. kolovoza iza ponoći okružen članovima uže obitelji, piše ravnateljstvo Opće bolnice u Šibeniku.



I ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je da je kontaktirao u vezi s tim slučajem ravnatelja šibenske bolnice rekavši da slučaj nije bio jednostavan te da davanje morfija u slučaju poremećene respiracije dodatno može životno ugroziti pacijenta.

Pacijent Crnogaća je primao analgetike, ali ne u onim količinama u kojima je to netko tražio, rekao je Beroš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI