SMRT MATEJA PERIŠA NIJE POVEZANA S NASILJEM: Prema toksikološkoj analizi u tijelu je imao speed, kokain i etilni alkohol

Foto:Tom Dubravec/ Cropix, MUP

Stigli su rezultati obdukcije Mateja Periša.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo je da nema osnovane sumnje da je njegova smrt posljedica kaznenog djela, imajući u vidu sve okolnosti od njegovog nestanka u noći 30/31. prosinca 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska tijela 18. svibnja u Dunavu.

Okolnosti koje su prethodile nestanku Mateja Periša, izjave osoba koja su prije nestanka bila u njegovom društvu, uz izvršene provjere i obdukcijski nalaz ne ukazuju da je njegova smrt povezana s bilo kojim oblikom nasilja, objavila je Nova.rs.

Više javno tužiteljstvo u Beogradu je naložilo obdukciju koju je obavio Institut za sudsku medicinu. Zaključeno je kako na njegovom tijelu nije bilo povreda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

No, rezultati toksikoloških analiza su pokazali prisustvo toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etil-alkohola. Također, u uzorku kose je identificiran kokain i benzoilekgonin u tragovima.



Komisijsko vještačenje obavila su tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

Podsjetimo, tijelo Mateja Periša pronađeno je četiri i pol mjeseca nakon njegova nestanka.  Matej je nestao u noći s 30. na 31. prosinca. Bio je s prijateljima u klubu Gotik, iz kojeg je izašao i trčao ulicama Beograda te pokušao zaustaviti taksi. Nakon toga se, kako se vidi na snimci nadzorne kamere restorana Savanova, stepenicama spustio prema Savi. No ne vidi se da je ušao u vodu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI