SMIRUJE SE SITUACIJA U PULI: Kozlevac: ‘Ovo je jedan od najkompliciranijih požara u mojoj karijeri’

Foto: Goran Sebelic / CROPIX

Strašan požar poharao je u subotu Pulu, a vatrena stihija opasno se približila kućama. Šef Stožera civilne zaštite Istarske županije i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac u Dnevniku N1 televizije govorio je o tome kakvo je stanje na požarištu.

“Situacija je apsolutno pod kontrolom. U 15 sati smo proglasili kontrolu nad požarom, tu je 80 vatrogasaca s 30 vatrogasnih vozila svih vrsta, promet smo prometnicama otvorili. Dakle, otvorene vatre ima još tu i tamo. Tri kanadera koja smo zvali su bili presudna pomoć”, rekao je Kozlevac.

Velika je materijalna šteta, a nekoliko automobila je izgorjelo.

Požar je obuhvatio 30 hektara šume i niskog raslinja. Na sreću ljudi i stambeni objekti nisu stradali.

“Neki gospodarski objekti koji su izgorjeli, to ćemo još utvrditi. Stradao nije nitko, a mogu naglasiti da je požar pod kontrolom”, istaknuo je Kozlevac.



Jedan kanader se vratio, još su sva na terenu, a kad se oni povuku, proglasit će se da je lokaliziran požar.

“Vatrogasci ostaju na terenu cijelu noć, slijedi dogašivanje svih žarišta i čuvanje. Požar će se čuvati najmanje tri dana fizički na ovom području”, rekao je.

Naglasio je kako je to jedan od najkompliciranijih požara u njegovoj karijeri, a što se tiče uzroka, Kozlevac je istaknuo da je to pitanje za MUP.

Pohvalio je i građane na reakciji unatoč tome što su bili u strahu.

“Neki su se sami maknuli, organiziranu evakuaciju nisu proveli, nije bilo ni potrebe ni vremena za to. Zahvaljujem se građanima, nije zavladala panika”, zaključio je Kozlevac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI