SMIJENJENA GLAVNA TUŽITELJICA BIH: Poznata je po tome što je htjela procesuirati hrvatske generale koji su sudjelovali u operaciji Bljesak

Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH u srijedu je konačno odlučilo o smjeni Gordane Tadić s funkcije glavne tužiteljice Tužilaštva BiH.

Kako je ranije odlučeno, ona će biti premještena s mjesta glavne tužiteljice na mjesto tužiteljice državnog tužilaštva, objavio je portal Klix.ba.

Još uvijek se ne zna tko će biti v. d. glavnog tužitelja. Među kandidatima za to mjesto spominju se Ozrenka Nešković, Diana Kajmaković, Ismet Šuškić i Milanko Kajganić.

Odbijene su joj žalbe, a smijenjena je nakon što su Prvostupanjska i Drugostupanjska disciplinska komisija za tužitelje VSTV-a BiH, odlučujući po disciplinskoj tužbi Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a BiH, donijele odluku. Time je utvrđena njezina odgovornost jer je propustila postupiti u skladu s relevantnim odredbama pravilnika o TCMS-u.

Podsjetimo, Gordana Tadić je prije nekoliko mjeseci naglo pokrenula procese protiv hrvatskih generala koji su sudjelovali u operaciji Bljesak. Na popisu koji je Sarajevo tada dostavilo Zagrebu bili su Pavao Miljavac, Mladen Markač, Marijan Mareković, Davor Domazet Lošo, Luka Džanko, Renato Romić, Željko Verkaz, Rudolf Lokner, Vlado Gavrić i zapovjednik topništva u akciji Bljesak Gašljević



Na popisu se našlo i troje preminulih ratnih zapovjednika, Petar Stipetić, Imra Agotić i Ivan Basarac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI