SLUČAJAN ODABIR ILI…? Plenković za sastanak odabrao restoran koji je Sanaderu služio kao ‘rezervni ured’

Foto: Pixsell

Premijer Andrej Plenković danas u 13 sati sastao se sa svojim koalicijskim partnerima te manjinskim zastupnicima koji će s njim formirati vladajući većinu za naredne četiri godine. Plenković je za ovu priliku odabrao malo neslužbeniji način sastanka.

Naime, sastanak je dogovoren u poznatom zagrebačkom restoranu Baltazar, koji se nalazi u Novoj Vesi.

Ovaj je restoran ekspanziju doživio 2010.godine, i to ni manje ni više nego zahvaljujući bivšem premijeru i šefu HDZ-a, Ivi Sanaderu. Baltazar je fukcionirao kao rezervni ured bivšeg premijera, pa je logično da je i sam restoran došao u središte javne pozornosti tada, pisao je svojedobrno Kult plave kamenice.

U vrijeme zlatne ere Baltazara, za stol se čekalo i po pola sata. No, s 2010. na 2011. restoran doživljava pad prometa. Jedan razlog je bio i sam slučaj Sanader, dok je drugi velika kriza koja je tada nastala u Hrvatskoj.

Inače, radi se o jednom od najpopularnijih zagrebačkih restorana, koji je smješten u staroj kaptolskoj kuriji nedaleko od Katedrale. Poznat je po vrhunskoj kvaliteti i raznovrsnoj ponudi specijaliteta kontinentalne kuhinje, pripravljenih od svježih namirnica najviše kakvoće. Na njihovom tradicionalnom jelovniku prevladavaju jela s roštilja ili ona svježe pripravljena u kuhinji, no redovito se tu nađu i  sezonska osvježenja, kao što su šparoge i artičoke u kasno proljeće, vrganji i lisičarke u jesen ili krvavice sa zeljem zimi.



Restoran nudi i bogatu vinsku kartu, a zanimljivo je da je tamo kao šef kuhinje svojevremeno radio i poznati hrvatski kuhar Tomislav Špiček .

Krajem svibnja ove godine, na krovištu restorana buknuo je požar, koji je oštetio i dio restorana. U požaru nitko nije bio ozlijeđen, a gasilo ga je 10 vozila i 30 vatrogasaca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI