SLUČAJ SANJE MUSIĆ MILANOVIĆ: Filipović: ‘Vrijeme i način na koji je dala primjedbe na rad škole i predmetne nastavnice je krajnje neprimjeren’

Foto: N1

Slučaj Sanje Musić Milanović koja je poslala e-mail ravnateljici škole njezina mlađeg sina, komentirao je za N1 ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i bivši ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko FIlipović.

Podsjetimo, Musić Milanović je poslala mail ravnateljici kako bi se požalila na profesoricu iz matematike.

Filipović je rekao da mu je postupak predsjednikove supruge teško razumjeti.

“U svojih 10 godina kao Ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, moja djeca su išla u isto vrijeme Križanićevu u jednu od ove četiri gimnazije. Ja se niti jednom nisam pojavio u toj školi niti kao roditelj niti po službenoj dužnosti kao Ravnatelj Agencije. Pritom ne mislim da se roditelji ne trebaju informirati o tome kakva su njihova djeca učenici, ja sam to riješio tako da se moja supruga informirala. Ni sa čim ne dovodim u pitanje pravo gospođe Milanović da se interesira za svoje dijete i za sve ono što se događa u školi”, istaknuo je Filipović.

Naglasio je da je temeljni problem toga što je Musić Milanović učinila to što je dala primjedbe na rad škole odnosno predmetne nastavnice pet ili četiri dana nakon završetka nastavne godine.“Da je to isto napravila tijekom nastavne godine u listopadu, prosincu, ožujku pa sve do 21. lipnja bilo bi apsolutno legitimno. Kad u javnom životu obnašaš neku funkciju, osobito kad je u pitanju ovako osjetljivo područje kao što je škola, naprosto moraš voditi računa o tome da vaša pojava u toj instituciji uvijek ima i tu dodatnu dimenziju. Apsolutno je pravo gospođe Milanović da brine o svom djetetu, međutim mislim da je vrijeme i način u kojem je to učinila bilo krajnje neprimjereno”, naglasio je Filipović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI