SLUČAJ NIJE POVEZAN S POSAVCEM: Zbog ovoga bi Kovač mogao završiti iza rešetaka

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Međimurski župan Matija Posavec uhićen je jutros, a istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, a sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač.

Državno odvjetništvo podnijelo je Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta o čemu bi se trebalo odlučiti danas poslijepodne.

Dnevnik.hr neslužbeno doznaje kako se sumnja da je Kovač prijavio policiji nepoznatog počinitelja koji mu je na stranici ostavio uvredljive poruke za koje je procijenio da će naštetiti njegovoj kampanji. Tražio je da se otkrije tko je počinitelj, a zatim je s policajcem iskovao plan.

Policajac je angažirao muškarca i s Kovačem dogovorio da mu ovaj pošalje prijeteće SMS-ove. Cilj im je bio da se prijeteće poruke poveže s uvredljivim komentarima na Kovačevoj stranici kako bi se pokrenula istraga i utvrdio tko mu je pisao ružne komentare.

Nakon pokretanja istrage Kovač je čak dobio i policijsku zaštitu. Naposljetku su Kovač i pomagači uspjeli otkriti tko mu je pisao uvredljive komentare, pa je bivši gradonačelnik vršio pritiske da se tu osobu procesuira. To je nastavio raditi i nakon izbora.



Kovač je krajem svibnja plakao pred kamerama dok je govorio o tome kako su mu tijekom kampanje za novi mandat prijetili smrću.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI