SLUČAJ KOJI JE UZBURKAO JAVNOST: Općinski sud ustvrdio da Thompson nije vlasnik terase! On udario kontru, napao novinara koji se ‘sapleo u laži’

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

O ravnom krovu zgrade na kojeg polaže vlasnička prava Marko Perković Thompson na splitskom Žnjanu već se tjednima piše po medijima, a sve je počelo kad su se na taj sporni krov zgrade popeli novinarka RTL-a Danka Derifaj, snimatelj i susjed Branko Miodrag.

Prepucavanja tko je u pravu a tko u krivu traju već danima, najavljuju se i tužbe a slučaj zasigurno neće tako skoro biti završen. Slobodna Dalmacija je nakon nastavka ovoga skandala između Thompsona i njegovih susjeda u Žnjanu poslala upit Općinskom sudu Splitu kako bi se situacija napokon razriješila. Općinski sud u Splitu potvrdio je kako Marko Perković Thompson, kao ni tvrtke Zvonka Kotarca i Marine Wallner, nisu uknjiženi kao vlasnici tri ravna krova na dotičnoj zgradi.

Njihove urbane vile su se proširile na krovove susjedne kaskadne višestambene zgrade koje oni koriste kao svoje terase, čak su se bespravnom gradnjom proširili na njih pa su kasnije tražili legalizaciju na susjednoj čestici.

Detaljnom planu kaskadna zgrada kod papinog križa može imati podrum, prizemlje, pet katova i nadgrađe. Ali, izvedeno je prizemlje sa četiri kata. Više od toga se, vjerojatno, nije namjeravalo izvesti. Jer bi peti kat sa nadgrađem zaklanjao pogled vlasnicima urbanih vila u pozadini. A to su bili Kotarac, Wallnerova i Sikirica koji je bio na čelu Hypo banke koja je kreditirala pothvat. Dakle, oni bi ostali bez pogleda na more.

Slobodna Dalmacija objasnila je kako je do toga došlo.



Upravo zato što na kaskadnoj zgradi nije bio izveden peti kat s nadgrađem, koje omogućuje DPU, sebi su preko svojih firmi kupovali ‘pravo nadogradnje’ na ravnim krovovima, pišu.

Na taj su način ‘rezervirali prostor’ za proširenje iznad glava onih kojima su prodali apartmane, zapravo stanove. No, Zemljišnik im je to upisao kao suvlasnički dio, a ne vlasništvo nad ravnim krovovima, napisao je i objasnio novinar Slobodne Damacije.

No vrlo brzo je na sve stigao odgovor pjevača preko službenog Facebook profila.

U odgovoru se tvrdi da novinar Slobodne Dalmacije laže, kao i da je lažan i naslov pod kojim je tekst objavljen.

“Eto, za potrebe Sandija Vidulića i Slobodne Dalmacije, priopćenja Općinskog suda u Splitu počeli su raditi i nedjeljom

Naravno, Sandi Vidulić se sav sapleo u svoje laži, pa sve do danas u svojim člancima je tvrdio kako Thompson jeste vlasnik terase ali da je nemoralna osoba jer to pokušava ozakoniti.

Dakle, laž je da je bilo koji sud pa tako niti Općinski sud u Splitu potvrdio kako Thompson nije vlasnik svoje terase, kao što je lažan i naslov u Slobodnoj Dalmaciji ‘Susjedi govorili istinu, a sve potvrdio i Općinski sud u Splitu: Marko Perković Thompson nije vlasnik famozne terase na Žnjanu!’.

Jedina istina je kako je Marko Perković u suvlasništvu spomenute čestice 10078/2 od 9551 kvadratni metar s udjelom vlasništva od 339 kvadratnih metara (339/9551), koliko kvadratnih metara i ima terasa.

Niti jedna, pa tako niti lažna vijest Slobodne Dalmacije neće promijeniti Thompsonovo vlasništvo kao što neće promijeniti činjenicu kako ima pravo inzistirati na odgovornosti onih koji su neovlašteno preko skala i preskakanjem ograde ušli u ograđeni dio njegovog doma i isprepadali njegovu djecu”, piše u statusu Marko Perković Thompson.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI