SLUČAJ KOJI JE SVE POTPUNO ZGROZIO! Mladić koji je u Splitu sumanuto mlatio žene dobio 11 godina zatvora

Foto: Screenshot/Youtube

Aleksandar Nišević zvani Aleksa, 29-godišnjak iz Gline, osuđen je na Županijskom sudu u Splitu na 10 godina zatvora zbog dvostrukog pokušaja ubojstva, a opozvane su mu i dvije ranije presude za krađe pa ga je sutkinja Višnja Strinić osudila na jedinstvenu kaznu zatvora od 11 i pol godina. Nije došao na objavu presude, a pritvor mu je produljen automatizmom s obzirom na to da je dobio kaznu strožu od pet godina zatvora, piše Dalmatinski portal.

Nišević je u svoj mahniti pohod krenuo 17. srpnja prošle godine u rano jutro. Najprije je oko 7:10 napao N. M. na terasi kafića Firule. Zatražio je času vode, a onda je napao. Dok je žena bila okrenuta leđima, punim zamahom udario je staklenom bocom po tjemenu.

Pala je leđima na stepenice, a on ju je uhvatio za vrat i kosu. Udarao je njezinom glavom o stepenice i zid, tukao ju je i šakama po glavi i tijelu. Iako se opirala i odgurivala ga, nije odustajao, već ju je nastavio udarati dok nije naišla slučajna prolaznica. N. M. je zadobila tešku tjelesnu ozljedu. Smrtna posljedica je slučajno izostala, navodi se u presudi.

Drugi napad uslijedio je oko 8:50 u Šimićevoj na Blatinama ispred zgrade na kućnom broju 27. Nakon što ju je pratio, K.U. napao je kamenom dimenzija 11 sa 7.5 sa 3.5 centimetara. Punim zamahom udario ju je u zatiljak, uhvatio ju je za ruku i kosu, oborio na pod, vukao je i udarao šakama po glavi i tijelu.

Njenom glavom udarao je o zid i staklo ulaznih vrata zgrade koje se uslijed udaraca razbila. Žena se branila i odgurivala ga od sebe, ali on nije odustajao sve dok nisu počeli vikati stanari okolnih zgrada. Napadnuta je zadobila brojne ozljede, a smrtna posljedica je slučajno izostala.Za svaki napad dobio pet godina zatvora

 

Za svaki pokušaj ubojstva Nišević je dobio po pet godina zatvora, a opozvane su mu i pravomoćne uvjetne presude sudova u Sisku i Zagrebu kojima je osuđen na uvjetne kazne od 10 mjeseci i godinu dana zbog teške krađe, odnosno, krađe pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od 11 i pol godina zatvora. Izrečena mu je i sigurnosna mjera obveznog liječenja ovisnosti o psihoaktivnim drogama i alkoholu. Žrtve su upućene da imovinsko-pravni zahtjev postave u parnici.

Nišević će morati platiti i 80.820 kuna sudskih troškova, od čega 77.820 kuna predstavlja troškove vještačenja.

Nišević je u istrazi prvo negirao nedjela, iako su ga snimile kamere video nadzora. Na raspravi je kazao da je bio pod utjecajem alkohola i opijata i da se ne sjeća što se dogodilo. Poznavajući sebe, nikada to ne bih napravio, rekao je na suđenju. Nije htio odgovarati na pitanja sutkinje i tužiteljice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI