Slučaj Davida Dragičevića: Ekshumira se tijelo

Davidova majka Suzana Radanović najavljuje da će pravdu potražiti “u Europi,” a grupa građana organizirano pali svijeće u dvorištu pravoslavnog hrama u centru Banja Luke.

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića najavljena je za sutra na groblju u Banjoj Luci. Zahtjev su podnijeli roditelji ovog 21-godišnjeg mladića kako bi ga sahranili u austrijskom gradiću Wiener Neustad.

Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka. Dragičević je nestao 18. marta u Banjoj Luci, a njegovo tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze, počevši od policijske konferencije za medije, 26. ožujka 2018. godine, piše N1.

Kao što je široj javnosti već poznato, okupljanja građana su trajala devet mjeseci. Njih su pokrenuli roditelji koji optužuju vrh police za umiješanost u događanja vezana za njihovog sina. Otac Davor Dragičević tvrdi da je njihov sin mučen i ubijen, a izjavio je i da ne želi da posmrtni ostatci njegovog djeteta ostanu u “zločinačkoj državi.” Okupljanja se više ne održavaju jer su zabranjena zbog nedostatka potrebnih odobrenja, dočim se narušavao i javni red i mir.

Davidova majka Suzana Radanović najavljuje da će pravdu potražiti “u Europi,” a grupa građana organizirano pali svijeće u dvorištu pravoslavnog hrama u centru Banja Luke. Okružno javno tužiteljstvo Banja Luke priopćava kako postoji osnovana sumnja da je Dragićević ubijen te izražavaju sumnju u moguću smrt utapanjem u rijeci Crkveni.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI