SLOVENSKI ŠEF DIPLOMACIJE NAPAO KOLINDU! Optužio ju je da obmanjuje narod zbog izborne kampanje: ‘Ništa novo, uvijek iste obmane, arbitraža ide dalje’!

Boris Kovacev/Cropix

Slovenski šef diplomacije Miro Cerar rekao je u subotu da je arbitražno rješenje za Sloveniju “konačno i obvezujuće”, a izjave u Hrvatskoj da su Slovenci “konačno priznali” da su varali u arbitraži doveo je u vezu s nadolazećim predsjedničkim izborima.

Cerar je reagirao na komentar hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, vezan uz otkriće da su slovenske obavještajne službe od samoga početka bile upregnute u nastojanja službene Ljubljane da utječe na rješenje graničnog prijepora s Hrvatskom. Njezinu je izjavu doveo u vezu s predstojećim predsjedničkim izborima.

“Ništa novo, u Hrvatskoj se u predizborno vrijeme uvijek ponavljaju iste obmane. Arbitraža je konačna i pravno obvezujuća, pa je i Hrvatska mora implementirati”, naveo je Cerar u komentaru na svom Twitter računu.

Na navode iz “Večernjeg lista” da je slovenska država prikrivala ilegalnu komunikaciju arbitražne agentice i arbitražnog suca, predsjednica je rekla da je Slovenija konačno priznala “skandalozne radnje koje su dovele do propasti arbitraže”.

“Arbitraža je odavno mrtva, a spor se može riješiti samo bilateralno”, poručila je Grabar-Kitarović u subotu na Twitteru.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI