SLOVENSKI MINISTAR NAKON POKUŠAJA UPADA U HRVATSKU: ‘Testirao sam hrvatsku graničnu policiju’! Na kraju ipak otkrio što je bio pravi razlog

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Danas se na granici Hrvatske i Slovenije u Istri dogodio incident u kojem je sudjelovao slovenski ministar unutarnjih poslova Aleša Hojsa. Kako pišu slovenski mediji, ministar je pokušao s majkom prijeći granicu, ali Hrvatska policija odbila ih je pustiti u zemlju.

Kako javlja slovenski portal 24ur, Aleš Hojs i njegova majka vraćeni su granice jer nisu ispunjavali uvjete za ulazak stranaca u Hrvatsku tijekom epidemije zbog čega su se morali vratiti kući.

Hrvatska granična policija je navodno odbila njihov ulazak jer Slovenija nije najavila ulazak niti jednog ministra. Hojs je informaciju potvrdio i rekao kako nije pokazao svoju diplomatsku putovnicu te da je s granice vraćen u svojstvu običnog građanina. Postavlja se i pitanje je li Hojs kršio slovenske epidemiološke mjere budući da se njihovi građani ne smiju kretati iz jedne regije u drugu, osim ako su vlasnici nekretnine u drugoj regiji.

Nije kršio mjere

Slovenski ministar tvrdi kako tu mjeru nije prekršio jer je nedavno kupio nekretninu u Kopru. Razlog pokušaja ulaska u Hrvatsku bi mogao biti taj što Hojsova majka navodno ima nekretninu u Hrvatskoj.



Testirao hrvatsku graničnu policiju?

Hojs je između ostalog rekao kako je htio provjeriti koliko dosljedno hrvatska granična policija kontrolira razloge prelaska granice u njihovoj državi. Kasnije je priznao kako je vozio majku u Hrvatsku kako bi platila režije.

Iz Uprave granične policije tek su šturo priopćili kako Policijska uprava istarska nije imala najavljen dolazak niti jednog ministra Republike Slovenije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI