Slovenija udarila na Hrvatsku: Uklonili su nas sa zelene liste! Pri ulasku u Deželu stroge kontrole

screenshot

U Sloveniji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 1198 osoba te je potvrđen 21 novi slučaj zaraze, osam više nego dan ranije, potvrdila je slovenska vlada.

Slovenski ministar zdravstva Tomaž Gantar kaže kako se traže rješenja jer situacija nije najbolja ni u Sloveniji, a ni u Hrvatskoj.

Glasnogovornik vlade Jelko Kacin naglasio je na konferenciji za novinare da se epidemiološka slika neprestano pogoršava i postaje sve složenija, prenosiHRT

“Zaraze su povezane sa zabavama, posjećivanjem diskoteka preko granice i proslavama koje se dokazano štetno, rekao je. Broj je u bolnicama već dvoznamenkast, istaknuo je. Moramo biti spremni na puno goru situaciju, tako da je vlada precijenila da moramo pojačati mjere.

Najavio je da se tri zemlje uklanjaju s tzv. zelene liste – Češka, Francuska i Hrvatska. Belgija i Nizozemska dodane su zelenoj listi.“Slovenski državljani koji će se u subotu naći u “žutoj Hrvatskoj” moći će se vratiti bez brige o karanteni, ali na granici će morati dokazati gdje su bili u Hrvatskoj, rekao je Kacin.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI