SKUPINA MIGRANATA IZ KONGA POKUŠALA PRIJEĆI GRANICU: Među njima dvojica preminula

Na nepristupačnom terenu uz rijeku Kupu na širem području Vrbovskog, u nedjelju nakon 21 sat policija je pronašla šest stranih državljana. Jednog mlađeg muškarca pronašli su u besvjesnom stanju i pothlađenog, odmah mu pružili pomoć i pokušali ga reanimirati, ali je, nažalost, preminuo. Kasnije je policija pronašla još jedno tijelo nepoznate muške osobe.

Kako je izvijestila PU primorsko-goranska, policija je postupala po dojavi slovenskih kolega zaprimljenoj u večernjim satima 3. travnja.

Pretraga terena uz obalu rijeke Kupe, u suradnji policije i pripadnika HGSS-a nastavljena je u ponedjeljak. Tražili su ostale osobe koje su pokušale nezakonito prijeći državnu granicu. Po dojavi slovenske policije, tijekom dana je na hrvatskoj obali rijeke, u rijeci pronađeno još jedno tijelo nepoznate muške osobe. Prema izjavama pronađenih osoba, sve su državljani Konga.

U tijeku je utvrđivanje identiteta preminulih muškaraca i kriminalističko istraživanje nad preostalim pronađenim stranim državljanima radi utvrđivanja okolnosti njihova ulaska i boravka na području Republike Hrvatske, objavio je Večernji list.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI