ŠKORO UDARIO PO PETERNELU I KOLEGAMA: ‘Sad znam što su stranačke kolege! Ružno i jadno!’

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro bio je gost Dnevnika N1 televizije.

Govoreći o previranjima koja su se događala u stranci, Škoro je rekao da je to sve skupa jedna stvar koja se uopće nije trebala dogoditi.

“Moja odluka o ostavci nešto što je osobne prirode. Međutim, očito je netko u tom trenutku ugledao nekakvu prigodu da stvari složi po sebi u Domovinskom pokretu što je meni pomoglo da shvatim i potvrdim neke stvari. Prva stvar koju sam si potvrdio je da postoje prijatelji, neprijatelji i stranačke kolege. Sad sam naučio što stranačke kolege uistinu jesu i druga stvar koju sam shvatio, a to je rekao Đuro Utješanović pokojni kad smo radili Večernju školu – da rata nikad ne bi bilo da se žrtva ne brani.

Sve skupa je u stvari napravljeno na način, valjda je netko od pametnjakovića očekivao da ću ja gledati sa strane, kako oni blate moje ime i prezime neistinama. I naravno, treća stvar koja mi se čini da se kotrlja iza svega ovoga je da je nekakav osobni interes pojedinaca koji ne shvaćaju od tog svog osobnog interesa i ne vide od sebe kao drveta ili balvana šumu tih ljudi, naših birača”, kazao je Škoro.

Rekao je između ostalog kako su uvid u račune imali knjigovođa, glavni tajnik te da je uvid imala i osoba zadužena za evidenciju poslovnih transakcija.



Osim toga, kaže kako se na računu Domovinskog pokreta od 20. srpnja nije dogodila nikakva promjena, osim što je vraćena njegova pozajmica.

Kaže da ga nitko iz Domovinskog pokreta nije kontaktirao te da je najgore što njegovi stranački kolege imaju potrebu sve komunicirati preko medija i pritom lagati.

“Mislim da je to nešto što je jako loše i što je mene ponukalo da podignem kaznene prijave. Ako ima nekih grešaka, u redu, pozovimo institucije – ja i ovom prigodom pozivam Državno odvjetništvo, poreznu upravu i pozivam Državni ured za reviziju – dođite što prije pa da vidimo je li bilo nepravilnosti ili nije. Nemojmo brkati token i karticu, tko to ne razumije, ja mu ne mogu pomoći”, ističe.

Komentirao je i činjenicu da se na naslovnici jednog dnevnog lista pojavila fotografija na kojoj je on s asistenticom Nikolinom Brajković.

Ponovio je kako je taj list odrezao dio fotografije na kojoj su i drugi ljudi.

“Kad netko stavi na naslovnicu takvu fotografiju i da tome naslov “vino, kartice i opasne veze” – mislim, čovjek bi mislio da živi negdje na Siciliji, a radi se o tome da je to fotografija koja je tamo negdje u gradonačelničkoj kampanji 9. svibnja slikana u sklopu Karting centra Zagreb. Ružno i jadno. Bit će sudski epilog, to se ne smije raditi”, kazao je.

Osvrnuo se i na fakture vina koje su išle prema Domovinskog pokretu i na optužbe da se fakturiralo više vina nego što je isporučeno.

Tvrdi kako su optužbe da se fakturiralo više vina nego što je isporučio vina lažne i jednostavno provjerljive. Tvrdi da mu nije padalo na pamet oštetiti stranku.

Kaže da je jako sretan jer je shvatio što su njegove stranačke kolege.

“Sretan sam zato što sam shvatio što su stranačke kolege. Jedino mi je žao što to nisam napravio prije. Ja sam gospodina Peternela postavio za predstojnika ureda i inzistirao da uđe u Skupštinu i sad ovako”, kaže Škoro.

Osim toga, odlučan je da ostane u stranci i politici.

“Neću podnijeti ostavku u stranci. Niti ću dati ostavku, niti ću otići iz Sabora, niti ću se prestati baviti politikom”, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI