ŠKORO SE PROZVAO DAVIDOM KOJI SE BORI PROTIV ČAK DVA GOLIJATA U svom obraćanju i Srbiju nazvao agresorom

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro objavio je video u kojem se obraća ne građanima, nego vođama stranaka koje, tvrdi on, uporno odbijaju suočavanje s njim. S tim na umu, obratio se Andreju Plenkoviću i Davoru Bernardiću i biblijskim riječima sebe nazvao Davidom koji se bori protiv Golijata.

Njegov govor prenosimo u cijelosti:

“Draga gospodo politički lideri HDZ-a i SDP-a, imam jednu lošu vijest za vas: Dolazim vam pokvariti planove. Hoću, vjerujte mi. Bit ću kao mali David koji je pobijedio bahatog i nepobjedivog Golijata i to s pomno odabranih pet kamenčića. Baš kao David svojom praćkom, pogodit ću i ja točno tamo gdje vas boli.

Što se tiče mene osobno, puno ste mi zala učinili ovih dana. No, ja vam to zapravo opraštam, jer znam da je to vaš limit, i jer nisam ovdje da bih se bavio sobom. Ali, ima grijeha koji vam ne mogu i neću oprostiti. Gospodo, staviste teške verige mom narodu. Nametnuste mu jaram nedostižnog referenduma tako da njegov glas ne može doprijeti do vaših zakona; zavrnuste mu ruke protuhrvatskim civilnim društvom koje financirate; zavezaste mu oči antihrvatskom kulturom; naočigled svem narodu silujete i ponižavate Domovinski rat, heroje naše žive i mrtve, a prezreste i odbaciste našu raseljenu i izvandomovinsku Hrvatsku, to tkivo naše istog bića. To ne mogu i neću oprostiti. Premda sam tek mali David pred bahatim Golijatom, s pet probranih kamenčića pogodit ću gdje najviše boli.

Stoga, evo prvog kamenčića: dovodim i vraćam narod na političku scenu. Učinit ću da referendumske inicijative građana budi realno dostupne. Tražit ćemo da se i zakon i ustav promijene, pa će biti potrebno svega 150.000 potpisa, a rok će biti mjesec dana. Mora biti moguće da narod kaže što ima za reći, kako bi preduhitrio i spriječio vaše spletke. Ta, narod je jedini siguran čuvar Hrvatske.



Zato slijedi drugi kamenčić: izborit ću se za svetost Domovinskog rata tako što on mora biti uzdignut na najsvetije mjesto u Hrvatskoj povijesti. Istina o Domovinskom ratu, ljepota i sjaj te pobjede, mora prštati iz svih hrvatskih institucija, medija, obrazovanja, kulture, javnog i društvenog života uopće. Istina i ljepota Domovinskog rata ima potencijal oduševiti naše klince i našu mladost da im bude trajna inspiracija u motiv u stvaranju Hrvatske. I Hrvatska mora po tome biti prepoznatljiva. Bez toga koalicije sa mnom nema.

Trećim kamenčićem poručujem vam da Srbija mora platiti odštetu državi hrvatskoj. Bez ratne oštete nema ni istine ni pravde. A istina se mora znati i ponavljati: Srbija je bila agresor, Srbija je regrutirala i slala vojsku na Hrvatsku, u Srbiju su odvođeni naši branitelji u koncentracijske logore. Srbija je razorila naše gradove, tvornice, crkve, i sijala strah, i nanijela materijalnu štetu, i opljačkala nas. Samo istinom možemo graditi budućnost i dobrosusjedske odnose.

Pa, evo četvrtog kamenčića – dovest ću jedan jaki svjetski lobi – HRVATSKU DIJASPORU. A vi se bojite dijaspore jer je sposobna i poštena. Vratit ćemo njihovo domoljublje, znanje, sposobnost, i dokazanost u svijetu. To je zapravo najveći potencijal Hrvatske. Oni će pomrsiti vaše spletke koje baštinite još iz komunističkih vremena.

A peti kamenčić Davidov bit će promjena izbornog sustava. To će biti hitac koji će najdublje prodrijeti u vaše tkivo, i to će biti osveta iznutra. Ta, vi i u svojim strankama zaobilazite one plemenite i dobre, jer oni ne mogu doći do pozicija moći ako vam se ne poklone. Preferencijalno glasovanje će dovesti prave ljude i to će biti vaš kraj, i počet će novo vrijeme.

U našu Hrvatsku vratit će se ponos i dostojanstvo, a onda i poštenje, te će potom početi pritjecati novac i dobre investicije, i početi će povratak naših mladih koji odoše za boljim životom. Znam da niste na mene računali; da se ne uklapam u vaše obrasce, i da vas moj dolazak uznemirava. Ali, ništa je to koliko dugo i snažno vi uznemiravate nas… i zapamtite, ovo ne radim iz nikakvog interesa, nego zato što svoje volim!“, poručio je.

Obraćanje Miroslava Škore liderima HDZ-a i SDP-a

Obraćanje liderima HDZ-a i SDP-a: Pogodit ću vas s pet kamenčića, baš kao David Golijata svojom praćkom, točno tamo gdje najviše boli.

Gepostet von Miroslav Škoro am Mittwoch, 1. Juli 2020

Facebook Comments

Loading...
DIJELI