ŠKORO SE POHVALIO VELIKIM DIJELOM: Nazočio lijepom događaju u potresom napaćenoj Banovini

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Miroslav Škoro boravio je u Petrinji gdje kako kaže imao čast nazočiti početku gradnje dvije kuće srušenih u strašnom potresu koji je Banovinu krajem prošle godine.

Svime se pohvalio na Facebooku.

 

U Petrinji sam imao čast nazočiti blagoslovu početka gradnje dviju kuća srušenih u potresu prije gotovo godinu dana. Franjevci Bosne Srebrene, preko svoje karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ i župa u kojima djeluju, donatorska sredstva od dobročinitelja, vjernika i prijatelja usmjeravaju u obnovu obiteljskih kuća na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Krajem lipnja ove godine već su obnovili kuću obitelji Đure Plavljanića, u selu Jošavica kod Petrinje, a pri kraju je i obnova kuće obitelji Ive Peraka u Glini.
Sisački biskup, mons. Vlado Košić, uz nazočnost provincijala Bosne Srebrene fra Joze Marinčića, voditelja i ravnatelja udruge „Kruh sv. Ante“ u Zagrebu i Sarajevu, fra Stipe Karajice i fra Petra Karajice, blagoslovio gradilišta, a time i početak izgradnje obiteljskih kuća Alojzija Tadića i Marina Vučka.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI