ŠKORO O UDRUŽIVANJU S VIDOVIĆ-KRIŠTO: ‘Protiv mene se vodi kafkijanski proces: Otišao sam iz stranke’

Screenshot/Nova TV

Bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro potvrdio je kako on doista više nije član Domovinskog pokreta, navodi Dnevno.hr.

Njegov odlazak dogodio se nakon što je predsjedništvo Domovinskog pokreta i službeno prihvatilo njegovu ostavku. Vodstvo stranke mu je nakon toga uputilo molbu da “Domovinski pokret ne bude ničiji talac, pa tako ni njegov”.

Mario Radić, v.d. predsjednika Domovinskog pokreta tražio je Škoru da im “omogući daljnji neometani rad”.


Škoro se ubrzo oglasio i poručio kako će im uslišati molbe te da će se maknuti iz tog društva.

“Dragi Mario, dragi “stranački prijatelji” iz predsjedništva i kluba zastupnika, iako znate sve okolnosti moje ostavke, udovoljavam svim vašim molbama. Sve što ste danas zatražili od mene, ispoštivat ću i izlazim iz vašega društva. Ako vam nešto nije jasno, pitajte Radića, Bubala, Šušnjara i Mesića.Uživajte u svojim v.d. ulogama, bavite se onim što najbolje znate, spletkama, uhođenjima i podvalama, a posebno vam želim sretno buđenje na groblju političkih diletanata. Kako bi rekao poštovani general Glasnović, vi ste “politički zomboidi” samo toga još niste svjesni. Da sam znao tko sjedi za mojim stolom u mojoj kući, podnio bih ostavku i prije”, odgovorio je Škoro.

U tom trenutku Škoro je još uvijek bio član stranke, međutim, vodstvo stranke mu je poručilo da ukoliko želi što prije saznati kakva je njegova budućnost u stranci, može ubrzati proceduru na sudu časti.

On ih je čini se odlučio preduhitriti te je sam izašao iz stranke.

Na pitanje što je prevagnulo prema takvoj odluci s obzirom da je ranije govorio da ne želi dopustiti da se uništava Domovinski pokret, Škoro odgovara kako je odlučio otići “zbog odnosa novog vodstva prema članstvu i ljudima koji ne misle kao oni te zbog kafkijanskih stegovnih procesa koje su pokrenuli”.

Škoro je prije svog odlaska tvrdio kako ne zna na temelju kojih osnova se protiv njega pokreće postupak na sudu časti.

Radić je jučer pokretanje postupka protiv njega objasnio ovako: “Pa evo, kako se netko može bez žiga i pečata potpisati na memorandum kao predsjednik, a dva dana prije toga dao je neopozivu ostavku. Da ne govorim o kaznenim prijavama, insinuacijama, vrijeđanjima…”

Nije posve jasno kakvi su daljnji Škorini planovi i namjerava li uopće ostati u politici. Iz onoga što je do sada govorio, može se zaključiti kako ne namjerava posve se povući. Upravo zbog toga se spekulira o novom udruživanju, a kao izgledni partneri spominju se Milan Vrkljan i Karolina Vidović Krišto, zastupnici koji su svojedobno napustili Domovinski pokret.

“Prerano je o tome sada govoriti. Sačekajmo malo”, rekao nam je Škoro, očigledno ne želeći posve odbaciti tu mogućnost.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI