ŠKORO JE PLENKOVIĆU OMOGUĆIO POVIJESNI REZULTAT! Đapić za Dnevno otkrio njegovu najveću grešku: Ovo nije smio raditi

Foto: Cropix

Rezultate parlamentarnih izbora za naš je portal prokomentirao prvi čovjek stranke Desno Anto Đapić koji kaže da je i sam dobrim djelom predvidio njihove rezultate i prije same objave.

”Objektivno, ovo je velika pobjeda i veliki Plenkovićev trijumf, mislim da će on sastaviti vladu onako kako on to bude htio. Da li će naći neku stranku kao partnera, ili će većinu samostalno osvojiti ostaje za vidjeti, ali on može raditi kako hoće, on je u poziciji da može Vladu sastaviti za sedam dana ili da to rastegne na 30-ak dana.

Sam će procijeniti što mu je bolje, legitimitet ima da i dalje vlada, tako da ja mislim da je ovo njegov veliki uspjeh”, konstatira naš sugovornik za kojega je veliko iznenađenje i Most. ”Oni su se na ovim izborima napokon profilirali kao stranka, riješili su se ljevičara i kojekakvih figura i idu u smjeru pristojne političke stranke”, navodi Đapić.

Plenković prema riječima našega sugovornika tajnu svojega uspjeha može zahvaliti nizu elemenata. ”On je odradio dobar posao kojega treba odraditi predsjednik Vlade, riješavao je gospodarsku krizu, riješio je dobro kriznu situaciju s Agrokorom, COvidom, i tako dalje. Maksimalno je ignorirao ideološke podijele, držao se centra, nije išao ni lijevo, ni desno, a u zadnje vrijeme bio je vrlo čvrst kod Milanovićeva ponašanja oko Jasenovačke ploče, do riješavanja pitanja oko Domovinskog rata. Mislim da je to bila bitna stavka za birače desnice u Hrvatskoj. Mislim da je i vrlo žestoka kampanja koja se na desnici vodila protiv HDZ-a kumulirala biračko tijelo Hrvatske demokratske zajednice, posve krivu kampanju je vodio Domovinski pokret koji je u isti koš stavio i HDZ i SDP, to se ne može stavljati u isti koš pogotovo ne pred konzervativnim biračima, to je sve dovelo do toga da to biračko tijelo donese odluku kakvu je i donijelo”, smatra Đapić napominjući da je Bernardić u sučeljavnjima napravio strahovitu pogrešku kada je stavio Tita ispred Tuđmana, što je prema procjenama našeg sugovornika odlučilo deset zastupnika.

”To je dobro da se tako dogodilo”, poručuje Đapić te napominje da je takav stav zadiranje u hrvatske temelje i udarac na one koji su se za Hrvatsku borili. ”Kada dodirnete u sam temelj onda to postane bitno, iako to nije ne bitno, sve je to kod glasača desnog centra koji nisu ustaše smetnja, tu se Plenković podnio vrlo lukavo i dovelo je do toga da on napravi zaista veliki rezultat, a što se Škore tiče on je pogrešno vodio kampanju stavljanjem HDZ-a i SDP-a u isti koš što nikad nije, bili su previše kategorični da neće ići sa Plenkovićem, a to ne voli niti jedna velika stranka pogotovo ne HDZ. Koliku god mrežu imao svojh trolova po društvenim mrežama i sa druge strane to se neutraliziralo, iako je pokret dobio lijep rezultat to mu ne znači ništa”, kaže Đapić podsjećajući na predsjedničke izbore. Da je na njima Škoro pozvao birače da glasaju za Grabar-Kitarović danas bi osvojio 30-ak mandata, uvjeren je naš sugovornik, koji to ne pozivanje smatra jednom od najvećih Škorinih grešaka.



”Ja bih prvi bio za njega, ovako sam HDZ-u pomagao maksimalno. Ovo je odličan rezulta za Hrvatsku i HDZ sad je samo pitanje u kojem će smjeru Plenković tražiti većinu”, zaključuje naš sugovornik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI