ŠKORINI LJUDI VJERUJU DA SU POKRADENI: ‘Dobili smo mnogo dojava’

Matija Djanjesic/Cropix

Tri mandata u 11. izbornoj jedinici u kojoj zastupnike u Hrvatski sabor bira dijaspora na ovim parlamentarnim izborima pripala su HDZ-u, a to pak znači da će glasom dijaspore u saborskim klupama postati Zdravka BušićNevenko Barbarić i Radoje Vidović. HDZ je inače u dijaspori dobio ukupno 63,02 posto glasova.

Bez mandata je time ostao general Željko Glasnović koji je zapravo jedini i imao šanse ugroziti dominaciju vladajuće stranke. Kao što je poznato, listu Glasnovića kao neovisnog kandidata podržavao je Domovinski pokret Miroslava Škore, a ona je pak na ovim izborima osvojila 20,97 posto potpore, što na koncu nije bilo dostatno za njegov ulazak u Sabor.

Da s tom brojkom nešto ne štima progovorio je odmah nakon izbora Glasnović upozoravajući na nepravilnosti, a usput tvrdeći i da je pokraden. Međutim, njegov se glas očito nije daleko čuo, a nadležne instuticije pozive za provjerom promptno su odbacile.

O nepravilnostima na izborima progovorio je i šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro tvrdeći da su dobili mnogo prigovora zbog nepravilnosti na izborima, a ujedno upozoravajući da je najveći broj prijava stigao baš iz dijaspore. O nepravilnostima se i sada par dana nakon izbora u Škorinim redovima ne prestaje progovarati, a kako ističu izbore nemaju namjeru osporavati, no uvjereni su da je nepravilnosti ipak bilo.

”Nemamo mi što prosvjedovati, to bi bilo neprimjereno, i obilo bi nam se o glavu, ispalo bi da se ljutimo jer gubimo, ali prije svega treba znati da su izbori održani naprasno, u okolnostima u kojima se biračima sijao strah, nismo svi ravnopravno tretirani u kampanji, a ni na samim biračkim mjestima. No baš ćemo zato kao oporba u saboru inzistirati na promjeni izbornog zakonodavstva, koje ide na ruku manipulacijama, prijevarama i obmanama”, zaključuje naš sugovornik blizak Škori.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI