ŠKORINA SESTRA IZLETJELA SA SASTANKA: ‘Kolovođe ove sramote ne razumiju da me neće ušutkati! Mutni likovi pokušavaju preoteti stranku’

Nakon svega pola sata saborska zastupnica Domovinskog pokreta Vesna Vučemilović bez riječi je, ozbiljno i pomalo namrgođeno napustila Predsjedništvo stranke, koje se sastalo nakon što je njen brat Miroslav Škoro odlučio napustiti rukovodeću poziciju u stranci.

Upućeni svjedoče kako je Vučemilović s Predsjedništva naprasno išetala jer su već u startu krenule analize i prozivke na njen račun, a posebice je bila prekorena radi toga što je stranačke probleme i nesuglasice iznosila u medijima i na društvenim mrežama.

“Danas mi je na sjednici Predsjedništva DP-a oduzeta riječ i protiv mene je pokrenut disciplinski postupak. Problem je što kolovođe ove sramote očito ne razumiju da me ni na taj način neće ušutkati!

Mutni likovi koji pokušavaju preoteti stranku Miroslavu Škori zamjeraju mi, navodno, to što nastupam u medijima, a onda me ušutkavaju na sjednici Predsjedništva, koja se nikad ne bi ni održala da ja nisam ustrajala.

Sankcije, ušutkavanje i zastrašivanje, anonimno blaćenje po medijima, mijenjanje brava na vratima stranačkih prostorija… Recite vi meni, ponašaju li se tako dobronamjerni ljudi koji rade na dobrobit naroda, države i stranke?”, napisala je Vučemilović na Facebooku.



Bez obzira na to, Predsjedništvo joj je za sada odlučilo dati vremena da se pribere i stane na loptu kako bi se umanjila šteta koja je za stranku nastala ne samo radi njenih istupa već i radi iznenadnog Škorina odlaska. Upućeni svjedoče kako u Domovinskom pokretu za sada izbacivanja neće biti, a o sudbini Škorine sestre moglo bi se odlučivati tek u rujnu nakon što se stranka konsolidira i nakon što se provedu unutarstranački izbori te donese odluka o tome tko preuzima Škorinu poziciju.

Stranci je vrlo važno održati svoj zastupnički klub i spriječiti osipanja. Kažu kako je sa Škorinom sestrom zbog njenog tvrdog karaktera prilično teško surađivati te napominju kako je ona mogla imati uvid u razloge radi kojih se Škoro odlučio napustiti svoju poziciju, budući da je on sam to najavljivao u više navrata nakon lokalnih izbora. Kako tvrde sugovornici iz Domovinskog pokreta, sada je primarno izabrati novog predsjednika, a članstvo je u tom smislu najsklonije vukovarskom gradonačelniku Ivanu Penavi.

Premda Penava nije član stranke i iako s rezervom progovara o preuzimanju Domovinskog pokreta navodno su nagovaranja oko kojih se i on sam lomi već počela. Mnogi vjeruju kako je Penava odličan izbor za predsjednika prije svega zbog svojih jasnih stavova o braniteljima, ali i zato što on ima izborni legitimitet i političko iskustvo, no prije nego što preuzme stranku Penava bi se morao pridružiti Domovinskom pokretu, što i nije neki složen proces.

Kao potencijalni predsjednik stranke spominje se i bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović, no upućeni naglašavaju da on za razliku od Penave nije operativac. Da nema ambicija za preuzimanje Škorine pozicije jasno je dao do znanja Stipo Mlinarić Ćipe, ali i Mario Radić, dok Damira Vanđelića više nitko niti ne spominje pa je za očekivati da bi se potraga za predsjednikom mogla nastaviti još neko vrijeme.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI