ŠKOLE SE NE SMIJU ZATVORITI: Ovo je plan ministra Fuchsa za predstojeću školsku godinu

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

“Prioritet je povratak svih učenika i studenata u učionice od nove školske i akademske godine”, najavljuje Ministarstvo obrazovanja planove za predstojeću jesen.

Ministar Radovan Fuchs, piše Jutarnji, posve je nesklon lockdownu i u tom smjeru razrađuje mjere.

“Moguće je da se od jeseni mjere primjenjuju lokalno – na primjer, da se zbog proboja virusa ili njegova jačanja na određenom području ne zatvaraju škole u cijeloj zemlji, nego, ovisno o procjeni epidemiologa, samoizolira određeni razred, školu u pojedinom gradu, taj grad ili cijelu županiju”, otkriva Jutarnji namjere ministra.

Posve je izvjesno i da će doći do revizije epidemioloških mjera za odgojno-obrazovne ustanove.  Značajan dio škola nema uvjete osigurati distancu između učenika od najmanje 1,5 metar.
Također, uredit će se i pitanje tko je sve obvezan nositi maskice, a moguće je čak da će i nastavnici predavati s vizirima. Navodno ih je dio škola već naručio.

Neke škole, prvenstveno se to odnosi na one zagrebačke koje primaju učenike iz potresom stradalih škola, prijeći će s jednosmjenske na dvosmjensku nastavu radi smanjenja velikog brojeg učenika u isto vrijeme.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI