SKEJO U PROBLEMIMA ZBOG ‘ZDS’? Nakon uzvikivanja pozdrava u Kninu ‘zaradio’ prijavu policije

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik Marko Skejo i ove je godine na obljetnicu Oluje u Kninu izazvao skandal uzvikivavši “Za dom spremni” na glavnom gradskom trgu.

Skejo je na taj način pozdravio okupljene nakon što je održao svoj govor.

Stoga je ovih dana odlučila reagirati policija i to – prijavom.

Šibensko-kninska policijska uprava je u četvrtak je izvijestila kako su podnijeli kaznenu prijavu protiv Skeje, ne navodeći njegovo ime i prezime.

“Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je osumnjičeni 65-godišnjak 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, stoji u priopćenju.



Dodaju kako su, sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici navedeno obilježavanje snimali i fotografirali.

Policija tvrdi kako je pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno da je Skejo narušavao javni red i mir upućivanjem poruka i uzvika neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja.

“Temeljem svega utvrđenog policija je protiv 65-godišnjaka Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, stoji u priopćenju policije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI