SKANDALOZNE IZJAVE SRPSKOG PULMOLOGA ‘Imao sam koronu, ali nisam bio u samoizolaciji. Oboljeli je kašljao u mene, ali imam jak imunitet’

Screenshot

Srpski pulmolog dr. Branimir Nestorović u jednoj televizijskoj emisiji priznao je da je imao koronavirus, no nije bio u samoizolaciji jer je “imao puno posla”.

Međutim, kada su ga novinari upitali je li moguće da je bio toliko neodgovoran da se nije napravio ništa prema preporukama koje su tada bile na snazi poput samoizolacije i testiranja, Nestorović je naveo da se nije ponašao neodgovorno ni prema sebi ni prema ljudima iz svoje okoline.

“U jednom trenutku sam zaista pomislio kako je moguće da sam pokupio virus, ali nisam imao te tegobe. Mogao sam jesti svinjetinu, nije mi se izgubilo čulo mirisa, što je prvi simptom korone. Mi smo tada imali brojne sastanke u Vladi, gdje sam se sretao s raznim ljudima. Njih sedam-osam se razboljelo, čak i kuharica”, kazao je.

Uhvatila ga slabost, ležao u temperaturi

“U to vrijeme me je uhvatila neka slabost pa sam odmah otišao kući. Da bih zaštitio ukućane, otišao sam iz stana i otišao u Obrenovac. Tri dana sam ležao, dva dana u temperaturi, a napravio sam i onaj brzi test, koji je bio negativan. Već sutradan sam bio na nogama”, ispričao je Nestorović svoje iskustvo od kraja veljače.

On tvrdi i da je korona u Srbiji cirkulirala puno prije nego je otkriven prvi zaraženi.



“Ako je sada potvrđeno da je korona u Italiji bila prisutna još 27. prosinca, znači odmah poslije katoličkog Božića, kada mnogi naši ljudi dolaze u Srbiju za praznike, nije bilo šanse da već od siječnja virus nije cirkulirao i kod nas”, objasnio je.

“Sjećam se da sam pred prvi krizni stožer pregledao dečka za kojega sam sada siguran da je imao koronu, jer je imao sve simptome. I on je kašljao u mene, ali sreća pa imam jak imunitet”, dodao je Nestorović i kazao da je sebe svakog jutra provjeravao mirišući lavandu s obzirom na to da je gubitak mirisa prvi simptom virusa.

Podsjetimo, Nestorović se “proslavio” izjavama na konferenciji za novinare krajem veljače kada je, uz srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, koronavirus nazivao smiješnim i pozivao žene da idu u šoping u Italiju. U travnju je kazao da je sve to rekao namjerno, da umiri ljude, prenosi Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI