SKANDAL U VRTIĆU: Dijete crtalo na papiru s detaljnim podatcima o pacijentici naručenoj na zahvat uklanjanja dojke!

Damir Spehar/PIXSELL

Djeca u privatnom dječjem vrtiću u Koprivnici godinama crtaju na bolničkim papirima s povjerljivim podacima o bolesti i identitetu pacijenata.

Skandal je otkrio tjednik Glas Podravine kojeg je na to upozorila majka jednog djeteta koje pohađa taj vrtić. Novinarima se požalila kako njezino dijete već tri godine kući dolazi s crtežima na bolničkim dokumentima.

Na jednom papiru, tako, moglo se doznati sve o pacijentici koja je naručena na zahvat uklanjanja dojke. Na drugome vidi se da je pacijentica u srpnju ove godine naručena na denziometriju, dijagnostički pregled za otkirivanje osteoporoze.

Na papirima koje su djeca donosila kući jasno se mogla pročitati povijest bolesti, puni identitet s adresom, broj mobitela, matični brojevi. Ravnateljica vrtića, nakon provjere, priznala je kako je moguće da je došlo do propusta.

Ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici dr. Mato Devčić bio je mnogo izravniji i nedvosmisleniji.“Ako ovu priču objavite, osoba koja je odnijela papire u vrtić dobit će otkaz. Ako ne objavite, bit će kažnjena drugom najtežom mjerom”, izjavio je Devčić za Glas Podravine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI