SKANDAL U SPLITU! Ivošević i Baričić putem društvenih mreža slali poruke neprimjerenog sadržaja?

Foto: Tom Dubravec/Cropix

U Splitu nikad nije dosadno pa su tako dosta bure u javnosti izazvali medijski navodi da je kandidat Centra za zamjenika gradonačelnika Splita, Bojan Ivošević, u komunikaciji na društvenoj mreži mlađoj ženi slao eksplicitne slike i snimke seksualnog sadržaja. Ivošević je to opovrgnuo, a kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak najavio prijavu policiji zbog prevare na internetu.

Podsjetimo, Večernji list je u nedjelju je na portalu objavio da “posjeduje mučne prepiske s eksplicitnim seksualnim audio i video zapisima između Bojana Ivoševića, bivšeg splitskog dogradonačelnika i bivšeg gradskog vijećnika Luke Baričića – s dvije djevojke iz Srbije od kojih se jedna predstavila kao maloljetna”.

U tekstu piše kako se navodno razgovor odvijao sredinom prošlog mjeseca putem društvene mreže.

Kako bi još jednom odbacili te tvrdnje te ih naveli netočnima, Puljak je za ponedjeljak najavio konferenciju za novinare.

“Važno je napomenuti da suprotno tvrdnjama jednog medija, ne postoje nikakve eksplicitne slike niti snimke koje sam ja poslao ili na kojima sam ja, te je također pogrešno navedeno kako je dotična osoba prekinula komunikaciju, već suprotno ja sam prestao odgovarati”, napisao je Ivošević na Facebooku.Napominje kako je izašao tekst o njegovom kolegi koji je, kako je istaknuo, “u privatnom razgovoru s jednom, kako je mislio, curom, slao neke privatne slike i razmjenjivao određene poruke, pa čak i da bi je uvjerio da dođe, izmišljao razgovor s njim”.

“Ispalo je da se radilo o prevari, gdje su njega koristili za doći do mene, odnosno emocionalno ucjenjujući njega, pokušali doći do mog eksplicitnog sadržaja preko priče o sestri, koja se zanima za mene, a onda nakon dva dana postane maloljetna”, napisao je Ivošević na Facebooku.

Puljak je u nedjelju navečer na Facebooku objavio da je bivši gradski vijećnik njegove stranke, Luka Baričić, žrtva prevare na internetu. On je na lažni profil odgovorio slanjem eksplicitnih sadržaja.

“Saznao sam informaciju da je Luka Baričić, bivši gradski vijećnik stranke Centar i osoba s invaliditetom, žrtva odvratne prevare na internetu koju će sutra prijaviti policiji”, napisao je Puljak na svojoj stranici.

Prema njemu, nepoznata osoba ili više njih otvorili su lažni profil na aplikaciji za upoznavanje, te su se lažno predstavili njihovom vijećniku Baričiću, koji je na te poruke odgovarao eksplicitnim sadržajem, uvjeren da je u kontaktu s osobom u koju može imati povjerenja te koja je razvila emotivan odnos prema njemu.

Najavio je da će na konferenciji za novinare izvijestiti o svim detaljima ovog slučaja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI