SKANDAL POTRESA NJEMAČKU! Otpustili djelatnicu koja je razotkrila prijevare azilanata, sad protiv njih pokrenuta istraga

Flickr

Pokušali zataškati preko 300 slučajeva prijevare od strane podnositelja zahtjeva za azilom

Državno tužiteljstvo u Braunschweigu pokrenulo je istragu protiv djelatnika Pokrajinskog ureda za prihvat izbjeglica savezne pokrajine Donja Saska (LAB) zbog toga jer su pokušali zataškati preko 300 slučajeva prijevare od strane podnositelja zahtjeva za azilom, javlja javni servis NDR.

>>>Otpuštena njemačka službenica koja je razotkrila 300 slučajeva prevare!

Do skandala je došlo nakon što je jedna djelatnica ureda za prihvat i registraciju izbjeglica (LAB) još početkom 2016. otkrila preko 300 slučajeva u kojima su podnositelji zahtjeva za azilom koristeći se lažnim identitetima nezakonito dobivali novčanu pomoć za podnositelje zahtjeva za azilom. Nakon što je te slučajeve prijavila upravi ureda oni su joj, prema njezinim navodima, naložili da zataška čitavu stvar no djelatnica je slučajeve prijevara prijavila policiji.

Djelatnici, koja je bila zaposlene na određeno vrijeme i to tijekom najvećeg izbjegličkog vala, u svibnju nije produljen ugovor „zbog neprimjerenog ponašanja“ tj. slanja dokumenata policiji na svoju ruku i bez dozvole pretpostavljenih.

Vodstvo LAB-a je objasnilo kako su se svi prijavljeni slučajevi korištenja dvostrukih identiteta odnosili na podnositelje zahtjeva za azilom iz Sudana pa je voditelj zaključio „kako ne bi bilo ispravno okrenuti se protiv jedne etničke skupine“. Također se tvrdi kako dokazni materijal nije bio „dovoljno jak“.



Iznos za koji je država oštećena ovim postupcima nije zasad poznat.  Njemačku su izbjeglice prošle godine stajale 22 milijarde eura, priopćeno je prošlog tjedna iz Ministarstva financija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI