SJEVERNA KOREJA NE ODUSTAJE! Ispaljene još dvije balističke rakete kao ‘pravedna protumjera’ protiv Washingtona i Seula

Pixabay

Sjeverna Koreja ne odustaje od svojih planova pa je tako u četvrtak ispalila još dvije balističke rakete. To su nazvali vojnim pokusom i “pravednom protumjerom” protiv Washingtona i Seula. Podsjetimo, oni organiziraju zajedničke vojne vježbe u regiji.

Novo lansiranje raketa dogodilo se u vrijeme dok je u New Yorku zasjedalo UN-ovo Vijeće sigurnosti kako bi raspravljalo o sjevernokorejskoj raketi koja je dva dana ranije preletjela iznad Japana.

Dvije rakete kratkog dometa lansirane su u četvrtak ujutro iz okolice Pjongjanga u smjeru Japanskog mora, objavila je južnokorejska vojska. Japanska obalna straža je potvrdila lansiranje.

Kako je analizirala južnokorejska vojska, prva raketa preletjela je 350 km na maksimalnoj visini oko 80 km, a druga je preletjela 800 km na visini od 60 km.

Japanski premijer Fumio Kishida je rekao kako je “ovo šesto lansiranje u nepuna dva tjedna potpuno neprihvatljivo”.To je bilo prvi put u zadnjih pet godina da je sjevernokorejska raketa preletjela iznad japanskog teritorija.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI