SJEĆATE SE NJEGA? HDZ-ovca stigla kazna, snimljen u drskoj namještaljci: Bivši gradonačelnik Požege osuđen na zatvorsku kaznu

Foto: Hina

Županijski su u Slavonskom Brodu izrekao, između ostalih, bivšem gradonačelniku Požege Darku Puljašiću presudu za kaznena djela u slučaju “Cesarićeve dvorane”, prenosi Pozega.eu portal. Podsjetimo, na temelju krivotvorene isprave i lažiranih troškova, Gradu Požegi je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU isplatilo oko milijun kuna.

Za krivotvorenja službene i poslovne isprave kazna zatvora izrečena je presuda od jedne godine, a za kazneno djelo prevare, jedna godina i dva mjeseca.

U to vrijeme Puljašić je bio gradonačelnik Požege, saborski zastupnik i predsjednik GO HDZ-a. Gradonačelničku funkciju odradio je do isteka mandata, iz saborskih je klupa ekspresno udaljen, a daljnje članstvo u HDZ-u ni u jednom mu trenutku nije bilo upitno.

Za krivotvorenja službene i poslovne isprave izrečena je kazna zatvora od jedne godine, a za kazneno djelo prevare, jedna godina i dva mjeseca.

Za navedena kaznena djela određena mu je jedinstvena kazna od dvije godine. Puljašić bi, prema izrečenoj kazni, u zatvoru trebao provesti godinu dana dok mu je druga godina godina preinačena u uvjetnu kaznu u trajanju od tri godine.



Na izrečenu presudu moguća će biti žalba višem sudu.

Inače, protiv Puljašića se vodi još jedan sudski postupak u aferi s tajno snimljenim razgovorima vezanim uz namještanje poslova energetske obnove.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI