SITUACIJA U UKRAJINI SVE NAPETIJA: U bombardiranju poginulo dvoje djece, i dalje traju žestoki napadi na gradove

Foto: AP Photo/Mstyslav Chernov, Guliver Image

Rusija ne popušta te invazija na Ukrajinu traje već 28 dana. I dalje su žestoki napadi na gradove. Iako ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij inzistira na susretu i razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, još uvijek nije ništa dogovoreno.

Zelenskij je rekao da su pregovori s Rusijom vrlo teški i ponekad na rubu sukoba.

S druge strane glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov rekao je za CNN da će Rusija koristiti nuklearno oružje “samo ako bude ugroženo njezino postojanje”.

Situacija je sve napetija pa američki predsjednik Joe Biden u srijedu stiže u Europu.

Kyiv Independent u srijedu javlja kako je u mjestu Rubižne poginulo dvoje djece nakon ruskog bombardiranja. Kako je objavio lokalni guverner, ruski projektili pali su na stambenu zgradu. Pritom je stradalo troje ljudi, među kojima je dvoje djece.Olena Zelenska, supruga ukrajinskog predsjednika Zelenskog, u intervjuu francuskom Le Parisienu zahvalila je prvoj dami Francuske Brigitte Macron i suprugama drugih čelnika koje su pomogle da bolesna djeca budu sigurna.

Uz to, zahvalila je i ostalim Europljanima koji su zbrinjavali i pomagali ukrajinskim izbjeglicama. Rekla je da zaslužuju Nobelovu nagradu za mir.

Od trenutka kada je Rusija počela napadati Ukrajinu, Zelenska je apelirala na sve “prve dame svijeta” i zamolila ih je za podršku. Brigitte Macron bila je jedna od prvih koja je odgovorila.

Zelenska je komentirala i svog supruga, diveći se njegovoj hrabrosti.

“Divim li se ovom čovjeku? Svaki dan. Jesam li iznenađena? Ne. Volodimir je oduvijek bio ovakav: odlučan i miran. U vrijeme rata svi Ukrajinci i cijeli svijet jasno su vidjeli načela kojih se drži i osjetili snagu u njemu. Nikada neće odustati od onoga što je u interesu Ukrajine”, naglasila je Zelenska.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI