SITUACIJA U MEĐIMURJU IDE PREMA ESKALACIJI! Lokalno stanovništvo pozvano na prosvjed: ‘Odlučili smo da je DOSTA!’

Foto Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Krvoproliće koje se dogodilo u romskom naselju Parag u okolici Čakovca ponovno je probudilo strah lokalnog stanovništva od novih sukoba i krvne osvete. U pucnjavi je smrtno stradala jedna žena, dok je šest osoba ranjeno. Među njima je i jedna maloljetna osoba te tri osobe koje se nalaze u teškom stanju, ali izvan životne opasnosti.

No, izgleda kako je ovaj posljednji sukob kap koja je Međimurcima prelila čašu pa su slijedom toga na Facebook stranici ‘Želim normalan život u Međimurju’ najavili daljnje korake koje planiraju poduzeti.

”Nakon puno upita koje svakodnevno dobivamo, a posebice nakon nemilog događaja od jučer, odlučili smo da je DOSTA!


Obavještavamo međimurski puk da je u pripremi novi mirni prosvjed kojim želimo ukazati na trenutno najveći problem u našoj županiji, a to je opća sigurnost svih Međimurki i Međimuraca i pravo na normalan život!

Prosvjed će se organizirati na glavnome trgu u Čakovcu kao i prvi puta, a o točnim detaljima informirat ćemo Vas naknadno! Hvala na razumijevanju”, poručeno je na ovoj stranici.Inače je prosvjed nalik ovome najavljenom već održan u lipnju 2019. godine, a tada su protiv skupa organiziranog u Čakovcu ustale brojne romske udruge, Centar za mirovne studije i GONG, Inicijativa mladih za ljudska prava, Mreža antifašistkinja Zagreba, Kuća ljudskih prava i Pravo na grad.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI