SITUACIJA JE IPAK PREKOMPLICIRANA? Lavrovljev posjet Beogradu postao je upitan

Foto: Guliver Images

Prema neslužbenim informacijama, posjet ruskog ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova Srbiji je upitan, javlja Radio-televizija Srbije.

Inače, Lavrov je trebao posjetiti Beograd 6. i 7. lipnja.

Srbijanski mediji navode kako dokument crnogorskog ministarstva vanjskih poslova “nije odobren”, a koji je odgovor na verbalnu notu ruskog veleposlanstva u Podgorici. Navode i kako se Crna Gora pridružila Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji da onemoguće zrakoplovu kojim bi Lavrov trebao doputovati u Beograd preletjeti njihov zračni prostor.

Ranije je srbijanska premijerka Ana Brnabić izjavila kako je situacija u vezi s posjetom Lavrova “iznimno komplicirana”.

“Nevjerojatno je da je danas situacija u Europi i svijetu takva da se predsjednik jedne države treba baviti takvim stvarima kao što je logistika putovanja ministra vanjskih poslova druge zemlje, od čega ovisi hoće li on doći ili neće”, rekla je.



Ured srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića objavio je kako će se u ponedjeljak ujutro sastati s ruskim veleposlanikom u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI