SITUACIJA ESKALIRALA! Zbog nenošenja maske na fakultetu pozvana policija, žena je pružala aktivni otpor

Screenshot

Zbog žene bez maske na Ekonomskom fakultetu u Splitu pozvana je policija.

“Policijski službenici zatražili su osobnu iskaznicu radi utvrđivanja identiteta, no ženska osoba je to odbila. Ignorirala je zapovijed policije da se udalji iz prostorija pa su uporabljena sredstva prisile. Policijski službenici su je uhvatili za ruku i izveli.

Osoba je pružala aktivni otpor onemogućavajući policijskim službenicima da joj stave sredstva za vezivanje radi čega je pala na pod. Nastavila je pružati aktivni otpor. Nakon što su joj stavljena sredstva za vezivanje dovedena je u službene prostorije.

Obzirom da je imala vidljive ogrebotine na rukama i nogama, pozvana je ekipa hitne medicinske pomoći koja je utvrdila da nema ozljeda radi kojih bi trebala biti odvedena u bolnicu”, navode u policiji, prenosi Dalmatisnki portal.

Naknadno su uspjeli otkriti identitet privedene. Nakon istraživanja utvrđeno je da je ostvarila obilježja prekršaja iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i članka 16. Zakona o osobnoj iskaznici radi čega je prekršajno sankcionirana izdavanjem obveznih prekršajnih naloga nakon čega je puštena iz službenih prostorija.



Društvenim mrežama proširila se snimka policajaca koji ženu pokušavaju podići s poda i privesti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI