SINDIKATI IPAK POPUSTILI? Prvo povećanje plaća stiže već sljedeći mjesec

Pixabay

Unatoč protivljenjima dijela članstva, ponuda Vlade sindikatima za povećanje osnovice plaća prošla je na referendumu među članovima sindikata. Informaciju za svoj sindikat potvrdila je za N1 predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić.

Vladina ponuda je prošla i u Sindikatu hrvatskih učitelja, a u nedjelju se očekuje i priopćenje s rezultatima i iz srednjih škola.

Time su ispunjena dva kriterija, a to su da je nužno imati zastupljena tri područja od pet koji pregovaraju za javne službe i više od 50 posto ukupnog članstva. S obzirom da Sindikat hrvatskih učitelja ima više od 20 tisuća članova ispunjen je i taj kriterij od 50 posto ukupnog članstva.

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Hrvatski sindikat djelatnika u kulturi te Nezavisni sindikat zaposlenih u Hrvatskom zdravstvenom osiguranju već su ranije prihvatili ponudu.

Podsjećamo, sindikati su se složili da prihvaćaju povećanje osnovice plaće za 6 posto od 1. listopada 2022. te povećanje osnovice plaće u 2023. godini za 2 posto i to od 1. travnja.



Tako će im prva veća plaća stići na račune već sljedeći mjesec dok dodatno povećanje dolazi u svibnju sljedeće godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI