SIN U BIJEGU TATA PRED POVJERENSTVO: “Na saslušanje pozvani Ante Todorić, Josip Manolić i Stipe Mesić”

screenshot

Ova je informacija procurila, iako je sjednica bila zatvorena za medije i javnost

Iako je predsjednik saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor Orsat Miljenić izjavljivao da bi volio da se kao prvi svjedok pred tim tijelom pojavi Ivica Todorić, čini se da od toga neće biti ništa.

N1 doznaje da bi se pred povjerenstvom kao prvi svjedoci trebali pojaviti veterani hrvatske politike, Stjepan Mesić i Josip Manolić, kao i otac Ivice Todorića, Ante.

Nekoliko detalja otkrio je nakon sjednice Orsat Miljenić:

Prošli put smo izglasali da se pozove Ivica Todorić. Zbog njegove nedostupnosti mi smo za sjednicu 3. studenoga odlučili pozvati još neke svjedoke. Kod toga je došlo do odstupanja i nesuglasja, tu smo se preglasavali. Sa strane opozicijskog bloka bio je prijedlog u kojem je taj blok predložio da se počne s Antom Ramljakom i Martinom Dalić. Pozicija je tražila kronološki po funkcijama. Na koncu smo glasali. Prijedlozi da svjedoče Ramljak i Dalić su odbijeni, ali su prihvaćeni da se 3. studenoga pozove Stjepan Mesić i Ante Todorić, otac Ivice todorića, a 7. studenoga će biti Josip Manolić”, rekao je Miljenić, predsjednik Povjerenstva.

Naime, sjednica Povjerenstva započela je raspravom između vladajućih i oporbe o tome treba li biti otvorena ili zatvorena za javnost.



Glasanjem je na kraju odlučeno da se sjednica održi iza zatvorenih vrata, ali informacija o Manoliću i Mesiću uspjela je isplivati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI