Sin saborskog zastupnika i dalje u pritvoru. Pijan je prijetio policajcima i govorio im da mogu ‘popušiti k*rac’ i vrijeđao im majke

Sin saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, Tomislav Đakić ostaje mjesec dana u istražnom zatvoru. Odluka je to Županijskog suda u Zagrebu, a istražni zatvor određen mu je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, piše Index.

Podsjetimo, 21-godišnji Tomislav Đakić pritvoren je nakon što je u srijedu poslijepodne ispred zagrebačkog restorana Trnjanka izvrijeđao četvoricu policajaca i prijetio im.

Policija je na mjesto događaja stigla nakon dojave da je došlo do sukoba više muškaraca. Kad ih je ugledao, Đakić je odmah počeo vikati na njih i psovati, govoreći im: “Znate li tko sam ja, svi ćete dobiti otkaz”. Poručio im je i da mu mogu “popušiti k*rac”, vrijeđao im majke, a na jednog policajca je navodno i pljunuo.

Na kraju je priveden u policijsku postaju, gdje je utvrđeno da je bio pod utjecajem alkohola. Imao je 1,5 promila u krvi. Noć je proveo na triježnjenju u Vrapču, a drugi dan je nad njim nastavljeno kriminalističko istraživanje.

Prijavljen je zbog prijetnji službenim osobama, za što mu prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.



DORH objavio detalje

O slučaju se oglasilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 19. lipnja 2020. dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnji okrivljenik 18. lipnja 2020., za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao ih te im izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora”, objavio je DORH.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI