SENZACIONALNI ORKAN U BUJICI: Đuru Brodarca ubili su u zatvoru, a Vladi Milankoviću namjestili!

Protiv Vlade Milankovića, kako navodi Bujica, svjedočila je tzv. zaštićena svjedokinja Dijana Pajagić, koja je u međuvremenu nagrađena poslom u MUP-u Zagrebu

Orkan je u Bujici objavio dokument srpskih službi, iz kojeg se jasno vidi da je Jovo Crnobrnja bio terorist koji je pucao po hrvatskoj policiji u Sisku, a Vrhovni sud ga je tretirao kao ubijenog ‘civila’ te temeljem toga zapovjednika hrvatskih specijalaca Vladu Milankovića osudio na 10 godina zatvora!

U Bujici na Z1 i pridruženim televizijama objavljeni su dokumenti prikupljeni iz srpskih izvora koji bi mogli promijeniti sudbinu osuđenog hrvatskog ratnika, zapovjednika sisačkih specijalaca ‘Osa’ Vlade Milankovića. Milanković, kojem je Vrhovni sud povisio zatvorsku kaznu s osam na deset godina zatvora, osuđen je i zbog tobožnjeg ‘ubojstva’ srpskog ‘civila’ Jove Crnobrnje. Međutim, Crnobrnja prema dokumentima koje je objavila Bujica, a koji su zaplijenjeni od JNA, uopće nije bio civil, kako su to tvrdile razne udruge, a što su prihvatili DORH i sudovi. Oficir ‘bezbednosti’ JNA Aleksandar Aleksić u objavljenom dokumentu konstatira da je Crnobrnja bio srpski agent i da je u više navrata pucao po hrvatskoj policiji! Dokument je u Bujicu donio Ivica Pandža – Orkan, umirovljeni pukovnik HV-a i vodeći istražitelj srpskih zločina na području Banovine. Vlado Milanković je na čelu PU Sisačko-moslavačke svojedobno zamijenio Đuru Brodarca koji je umro u osječkom zatvoru.

Djela koja su se stavljala na teret pokojnom Brodarcu, samo su prepisana u optužnici protiv Milankovića, a najveći dio mu namješten – navodi Pandža.

Supruga nepravedno osuđenog zapovjednika sisačkih specijalaca Vlade Milankovića u međuvremenu je dobila moždani udar, Vlado Milanković se teško razbolio u zatvoru, a imaju i kćerkicu koja se teško nosi s velikom nepravdom. Milanković kaznu trenutačno služi u zatvoru u Lipovici.

‘ZAŠTIĆENA SVJEDOKINJA’ ZA LAŽNO SVJEDOČENJE PROTIV HRVATSKOG SPECIJALCA NAGRAĐENA POSLOM U MUP-u!



Protiv Vlade Milankovića, kako navodi Bujica, svjedočila je tzv. zaštićena svjedokinja Dijana Pajagić, koja je u međuvremenu nagrađena poslom u MUP-u Zagrebu! Cijelo vrijeme je surađivala sa srbijanskim tužiteljem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem. Bujanec je u emisiji ustvrdio da zna kako se ona danas zove i zašto je lažno svjedočila protiv Milankovića. U emisiji je upućen javni poziv Mostovu ministru pravosuđa Anti Šprlji da od Pandže preuzme prezentirane dokumente i preispita ovaj slučaj!

Emisija se bavila i napadom protojereja stavrofora Petra Olujića, paroha sisačkog u miru, na sisačkog biskupa, mons. dr. Vladu Košića u Večernjem listu. U pokušaju izjednačavanja agresora i žrtve, paroh Olujić je javno pozvao biskupa Košića na zajedničku molitvu za hrvatske i srpske žrtve s područja Siska i Banovine i lažno ustvrdio da je na tom području “stradalo 595 građana srpske nacionalnosti”!

Stvarna brojka kreće se izneđu 10 i 20 stradalih Srba na području Siska, a takvo napuhavanje je svjesno i unaprijed smišljeno! Zna paroh Olujić dobro što se tamo dogodilo, nije on budala i neznalica pa da lupa ciframa, to se sve radi po starom jasenovačkom receptu! Tvrdnje o 600 ubijenih Srba spadaju u sferu znanstvene fantastike – izjavio je za Bujicu TV novinar Marko Jurič i dodao da neprestano slušamo slične izmišljotine Srpske pravoslavne crkve.

Svoje viđenje parohovog napada na hrvatskog biskupa iznio je i Orkan: – Da bi smo shvatili pozadinu cijelog slučaja moramo se vratiti u Domovinski rat, kada je bivši djelatnik SDS-a (Udbe) iz Zagreba Milovan Škorić podnio kaznenu prijavu za tobože 611 ubijenih građana sprske nacionalnosti u gradu Sisku. Paroh Olujić u sramotnom intervjuu za Večernji list i napadu na biskupa  Košića, poziva se upravo na taj broj, a zaboravlja, namjerno ili nenamjerno, da je ista prijava davno odbačena. Škorić je nekadašnjem ruskom veleposlaniku u Zagrebu Leonidu Kerestedžijancu prijavio da se u Sisku ubijaju Srbi i da se tamo nalaze tri logora za Srbe. Veleposlanik je odmah došao u nenajavljeni posjet Sisku, gdje mu je na lokaciji jednog od navodnih logora časnik HV-a srpske nacionalnosti Vlado Divjakinja predao prijavak. Kerestedžijanc je vidio da se radi o lažnoj prijavi, nasmijao se i otišao. Nikada se više nije vratio u Sisak, a Milovan Škorić, bivši Udbaš, danas živi u Beču i ima tvrtku koja se bavi montiranjem centralnog grijanja…

Škorić je inače bivši predsjednik Zajednice Srba RH. Sjedište tog tijela bilo je u Gajevoj ulici u Zagrebu, na broju 7, u istim prostorijama gdje je danas smješteno Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca – primjetio je Orkan.

“Iza svih ovih slučajeva, ali i aktualnog napada na biskupa Košića, stoji ista organizacija države koja više ne postoji. Iza svega je Udba! Prema dokumentima kojima također raspolažem, paroh Olujić koji napada biskupa Košića bio je također suradnik SDS-a, centra Sisak, imao je tajno ime ‘Aco’. Ja dobro poznajem paroha i članove njegove obitelji, zaista ne znam zašto mu je trebalo da se upušta u ove laži,” nastavio je Pandža.

Gost emisije sa sobom je donio i ugašeni list Hrvatska ljevica koju je izdavao Stipe Šuvar i koji je za razliku od Škorića pobrojao 107 srpskih žrtava za područja Siska, što jest manje, ali opet ne odgovara istini. “Usporedbe radi, DORH tvrdi da je taj broj 43, a u dokumentima sa suđenja Milankoviću spominje se broj 24, no i za to imamo dokaze da nije riječ o civilima, nego teroristima,” tvrdi Ivica Pandža Orkan.

SRPSKI ‘CIVIL’ PUCAO NA HRVATSKE POLICAJCE! ŠTO SE DOGAĐA S ONIMA KOJI PUCAJU NA AMERIČKU POLICIJU?!

Orkan je u Bujici detaljno pojasnio dokument KOS-a koji je potpisao ‘bezbednjak’ Aleksandar Aleksić iz garnizona JNA u Petrinji. Jovo Crnobrnja, zbog kojeg je osuđen Vlado Milanković po tom dokumentu uopće nije bio nedužni ‘civil’ kada je ubijen, kao što to navodi Vrhovni sud RH.

“Aleksić za Crnobrnju u dokumentu jasno navodi da se radi o bivšem milicajcu i vezi Službe vojne bezbednosti te da je on provaljen u Sisku! U drugom dokumentu piše da se zabarikadirao u svoju kuću i da je cijelu noć i dan pucao na hrvatsku policiju! Može li se možda pucati na američku policiju?! Rusku, njemačku?! Ne može! On je terorist! On nije civil i nevina žrtva,” iznio je zapanjujuće podatke u Bujici Pandža Orkan.

Orkan je podsjetio i da je 2007. godine DORH-u podnio kaznenu prijavu protiv Save Štrpca radi, kako je rekao, njegovih marifetluka: – Zamjenik glavnog državnog odvjetnika Ante Kvakan čak mi je u pisanom obliku zahvalio na dostavi dokumenata protiv Štrpca! Rekao mi je da su prijavu protiv nega zaprimili i iz Zadra. Prošlo je deset godina, a ništa se nije dogodilo, Savo Štrbac da dalje širi laži protiv Hrvatske, a neke naše institucije i udruge surađuju s njim…

ORKAN: BRODARAC JE UBIJEN U ZATVORU! KOSORICA MU POSLALA VENTILATOR!

Orkan nije zaboravio spomenuti Đuru Brodarca, bivšeg Sisačko-moslavačkog župana i ratnog zapovjednika obrana koji je pod nerazjašnjenim okolnostima, teško bolestan umro u osječkom zatvoru i platio cijenu Kosoričinog dodvoravanja Bruxellesu radi ulaska u Europsku uniju.

“Đuro nije umro u zatvoru, on je ubijen u zatvoru! A Jadranka Kosor se hvalila da mu je dala ventilator za ćeliju! Ubili su bolesnog čovjeka! Prebacili su ga u Osijek u zatvor, u zagušujuće prostorije s drugim zatvorenicima. Đuro je tamo ubijen,” rezolutan je Pandža.

U Bujici je prikazana i fotografija srpskog episkopa Filareta koji je s mitraljezom pozirao pored zarobljenog borbenog vozila Hrvatske vojske, nakon što je ubijeno 5 pripadnika ‘Gromova’ i 17 njih ranjeno. Sve se dogodilo 22. kolovoza 1991. godine.

“U srpnju 1991. su srpski teroristi iznijeli balvane na cestu u selu Brđani, dočekali autobus koji je prevozio građane i iz njega oteli tri hrvatska policajca, od kojih je jedan bio srpske nacionalnosti. Tada su premlaćeni, nakon čega su stigli do Knina, središta pobunjene ‘SAO Krajine’. Tada je zatvorena cesta Sisak-Sunja i Sunja je dovedena u prometnu izolaciju. 22. kolovoza iste godine dogodio se pokušaj deblokade te ceste, a druga aktivnost u istoj akciji bila je pokušaj micanja srpskog topništva dalje od industrijske zone u Sisku. U toj akciji je poginulo 15 srpskih terorista i pet pripadnika Druge gardijske brigade ‘Gromova’, 17 hrvatskih branitelja je ranjeno,” ispričao je Orkan i pokazao fotografiju ‘širenja ekumenizma’ nastalu u tom vremenu: “Episkop Filaret iz SPC-a slikao se s pokraj zarobljenog hrvatskog transportera, nakon te akcije, s mitraljezom! Dakle, ubili su pet naših ljudi, a onda se naslikavaju s mitraljezom! To su njihovi svećenici.”

U krugu pet kilometara od mjesta gdje je nastala ta fotografija, kasnije su pronađene tri masovne grobnice s tijelima Hrvata, za koje nitko nikada nije odgovarao – navodi Orkan u Bujici, a u emisiji je objavljen i dokument, opet iz srpskih izvora, iz kojeg se vidi da je episkop Filaret od strane srpskih službi osumnjičen za likvidacije na Baniji i krađu medicinske opreme teške 200.000 dolara!

SDSS je uz pomoć lokalnih vlasti čak pokušao podići spomenik srpskim teroristima poginulim u okršaju kod Brđana, no sve je to spriječio Pandža koji je dokumentirao da je riječ o pobunjenicima i agresorima, a nikako ne ‘civilima’: – Radove na spomeniku četnicima obilazio je Boro Rkman, zamjenik sisačko-moslavačkog župana! ‘Komisija za identifikaciju poginulih i umrlih vojnih lica’ još je u tzv. Krajini izdala uvjerenje da je riječ o srpskim vojnicima, a ne civilima, što se vidi iz dokumenata koje posjedujem. Pa, tko je ubio pet ‘Gromova’, civili ili četnici?! Nisam protiv spomenika, svaka majka plače za svojim sinom, ali oni lažu! Nisu to civili, to su teroristi i ni jedna država ne diže spomenike teroristima,” jasan je bio Orkan u emisiji.

BUJICA OBJAVILA OSMRTNICE NA ĆIRILICI, ZAPLIJENJENE NAKON OLUJE: UBIJENE SRPSKE TERORISTE DANAS PRIKAZUJU KAO ‘CIVILE’!

Dio optužnica protiv Brodarca i Milankovića, prepisan je iz raznih priručnika i brošura nevladinih udruga, u kojima se kao nevini ‘srpski civili’ navode pripadnici ‘Srpske Vojske Krajine’. Bujica je objavila dokumente, pa čak i osmrtnice na ćirilici, zaplijenjene nakon ‘Oluje’ iz kojih se vidi tko su ‘žrtve ustaških zločina’ ubijene 22. kolovoza 1991. godine. Za Ranka Martinovića tako piše da je “ubijen na položaju u Kinjačkoj 22. augusta 1991. prilikom upada ustaša. Pucao je po njima i povlačio se. Kad mu je nestalo municije ustaše su ga ubile.” Drugi srpski ‘civil’ je Stevo Simić “Ubijen u Brđanima na straži prilikom upada ustaša”… Treći je Mladen Vranešević “Ubijen u Kinjačkoj na straži”. Četvrti ‘civil’ je Pero Crljenica “poginuo u Kinjačkoj prilikom upada ustaša u selo dajući otpor neprijatelju”… Sve su ovo tekstovi sa srpskih osmrtnica, ispisani na ćirilici koje je objavila sinoć Bujica, a koje je gost Ivica Pandža Orkan potkrijepio dokumentima tzv. Vojske Srpske Krajine!

Spomenik navodnim ‘srpskim civilnim žrtvama’ obišli su i Zoran Pusić, Vesna Teršelič i druga ekipa iz Documente – navodi Orkan.

U emisiji su puštene i ratnohuškačke izjave za vrijeme, ali i poslije Domovinskog rata, više svećenika Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj o ‘ustaškom teroru koji traje desetljećima’, snimka blagoslova srpske ratne zastave iz Benkovca itd. Na snimkama su ratni episkop gornjokarlovački Nikanor i ratni episkop dalmatinski Longin, ali i zagrebačko-ljubljanski episkop Porfirije koji ‘peva’ Momčilu Đujiću…

“Izravna posljedica takvog djelovanja SPC-a je 20 srušenih katoličkih crkava i više od 100 drugih srušenih katoličkih objekata u biskupiji sisačkoj! Oni su bili duhovni izvor zla u Domovinskom ratu i izravno su odgovorni za 2.100 ubijenih na području Sisačko-moslavačke županije – Hrvata, Bošnjaka i Srba koje su ubili Srbi! Znate li vi tko je bio Gojko Badrić?! Gojko Badrić je bio Srbin koji je poštivao svoje susjede, Hrvate Bišćane i ubijen je početkom rujna 1991. zajedno sa Anđelkom i Mladenom Bišćanom i Jagodom Brkljačić. Znate li koliko su djece srpski teroristi pobili u Sisačko-moslavačkoj županiji?! Nikolina Fabac iz Gornjih Jama imala je manje od 15 godina kada su je ubili… Ubili su joj i sestru… Darko Dvorneković ubijen je tekođer u Gornjim Jamama, bio je dijete od 10 godina… U Mlinskom Novom Selu ubijena je Katica Šimanović stara 15 godina… U Gornjoj Budičini ubijena je Josipa Kožić stara 16 godina… U selu Kostrići ubijeni su Dario i Tomislav Jurić, stari 3 i 5 godina, dva rođena brata… Ubijeni su zajedno s majkom, a oca su im ubili sutradan… Zbrisali su i cijelo selo Kostriće… U Petrinji je ubijena obitelj Kozbašić. Majka Gordana je bila srpske nacionalnosti, otac Milan je bio hrvatske nacionalnosti, njihova djeca Alen i Tamara bili su stari 9 i 12 godina kada su ih ubili početkom listopada 1991. godine… Za to nitko nikada nije odgovarao! Pa, gdje mi to živimo,” šokantno je u Bujici iznosio Orkan.

Na Pandžinom popisu od 2.100 ubijenih tijekom velikosrpske agresije na Banovini, ima i novinara – hrvatskih, njemačkih, francuskih i ruskih… Dva ruska novinara koje su četnici ubili kod Hrvatske Kostajnice – Viktora Nogina i Genadija Kurinoja ovaj je tjedan najvišim državnim odličjem odlikovao ruski predsjednik Vladimir Putin.

Pandža je otkrio tko je ubio ruske novinare: – Ovi sa slike sa episkopom Filaretom! Oni su ubili ruske novinare! Stevo Borojević Gadafi i Milan Zec! Nitko nije htio poslušati ruskog istražitelja Vladimira Mukuseva koji već 26 godina priča istinu o tom ubojstvu.

Oni nam danas serviraju laži o 595 ubijenih Srba, a za sve ovo što sam dokumentirao, nitko nikada nije odgovarao! Kada hrvatska država uzjaši na hrvatskog branitelja, teško se može iskobeljati, a četnici se šetkaju okolo i jedu po prijemima i domjencima! Na potezu su Državno odvjetništvo i ministar pravosuđa – zaključio je Pandža.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI