SELAK SE ŽESTOKO OBRUŠIO NA BANOŽIĆA! ‘Sramota me biti u njegovom društvu, i bolje da mu nisu zvali’

Foto: Nikola Vilić/Cropix

Ministarstvo obrane je poslalo je priopćenje i zanimljiv  poziv za obilježavanje  30. obljetnice preleta MIG-om pukovnika Ivice Ivandića. Naime 15.svibnja 1992. godine Ivandić i Ivan Selak MIG-ovima su prebjegli u Hrvatsku.

Nakon što je Ivandić sletio na Resnik, a Selak na Pleso, zrakoplovi su im nazvani Osvetnik Vukovara i Osvetnik Dubrovnika te su postali dio prve lovačke eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.Međutim, na obilježavanje obljetnice iz MORH-a nisu zvali Selaka. Iz MORH-a tvrde da Selaka nisu zvali jer je “Hrvatsko ratno zrakoplovstvo željelo dati obol pukovniku Ivici Ivandiću, koji je preletio s aerodroma Ponikve pokraj Užica u Srbiji na aerodrom Split, otkrivanjem eksponata”. “Ostali piloti ih već imaju”, naveli su u MORH-u.

No umirovljeni pilot Ivan Selak je kratko i jasno poručio da ministarstvo laže.

“Nemam pojma koji je razlog, ali mislim da je bolje da nisam pozvan. Jer onaj koji poziva, za mene bi bilo sramota biti u njegovom društvu (minsitra Banožića, op.a.)”, rekao je Selak za Dnevnik Nove TV i dodao da MORH laže da ima eksponata njemu u čast.

Na pitanje misli li da se razlozi nepozivanja kriju u kritikama koje često upućuje ministru Mariju Banožiću, Selak je žestoko odgovorio.



“Lažu kao i sve što inače govore – lažu”, dodao je. “Kritika tipa njušenje bombe i dugoročne i kratkoročne rakete. Jesu li to kritike? Ili istina”, kaže Selak.

Ministru je poručio da ide u lov na veprove i da se ostavi Ministarstva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI