SELAK RASPUDIĆ SE ZAPITALA ‘TKO JE STALJIN, A TKO TROCKI’: ‘Zakoni se kroje da bi ostali, a ne zbog pojedinaca’

Screenshot/N1

Saborska zastupnica Mosta Marija Selak Raspudić rekla je da će tek nakon što vidi prijedlog izmjena za smanjenje ovlasti predsjedniku RH, koji je najavio ministar obrane Mario Banožić, odlučiti hoće li to podržati ili ne, objavio je N1.

“Neozbiljno bi bilo da načelno komentiram prije nego što vidim same izmjene. Činjenica je da imamo loše zakonodavstvo i neusklađene ovlasti, ali prvo trebamo vidjeti o kakvim se izmjenama radi”, istaknula je.

Kritizirala je krojenje zakona prema simpatijama te dodala kako se “zakoni kroje da bi ostali, a ne zbog pojedinaca”.

Smatra da zakoni trebaju biti napisani nedvosmisleno.

“Jedan od najvećih problema u RH je zakonodavni okvir. Mi u četiri godine izmijenimo toliko zakona koliko ih uopće imamo, odnosno jednom godišnje mijenjamo zakone koje smo prethodno donijeli”, naglasila je.



Za Banožićevu izjavu je rekla kako on “ne zna koje su ovlasti predsjednika u zakonodavnom procesu”.

“Istodobno, govori o poštivanju procedure koja je protuzakonita. Ako nešto poštujete, ne možete biti protuzakoniti. U kontradikciji je sam sa sobom. Neozbiljno je da kada imamo neke nedorečenosti u Zakonu o obrani, on ne može izaći s konkretnim prijedlozima”, rekla je Selak Raspudić.

“Vidimo da im je draže svađati se tko je Staljin, a tko Trocki, s obzirom da se očito međusobno brišu s fotografija i ostalih službenim događanja, što je bila ustaljena praksa u SSSR-u. Ovdje je samo pitanje tko je Staljin, a tko Trocki”, istaknula je Mostova zastupnica.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI