SELAK RASPUDIĆ NIJE ZADOVOLJNA: ‘Sad se vidi u kom grmu leži žeton! Ovakvo silovanje dnevnog reda je nevjerojatno’

Foto: Screenshot/N1

Zastupnica Hrvatskog sabora iz redova Mosta Marija Selak Raspudić u utorak se osvrnula na izmjene dnevnog reda sjednice.

“Sad se vidi u kom grmu leži žeton”, započela je zastupnica Selak Raspudić.

“Ovakvo silovanje dnevnog reda, gdje se preko noći pokušava ugurati novu točku, sve kako bi se trenutkom nepažnje onemogućila saborska rasprava i prošvercale ustavne izmjene koje će u praksi ne samo otežati nego onemogućiti referendume u Republici Hrvatskoj sramota je za sve demokratske procedure i prosto je nevjerojatno da postoji ikoja demokratska stranka odnosno zastupnik u Republici Hrvatskoj koji će podržati ovakvo gušenje demokracije HDZ-a i onemogućavanje izjašnjavanja volje hrvatskih građana”, dodala je.

“Referendum je jedan od rijetkih alata putem kojeg se građani mogu aktivno boriti protiv mjera koje će biti unutar te krize i uopće izražavati svoje mišljenje”, kazala je.

“Sada će im to biti onemogućeno”, istakla je.



“Pitaju me ljudi što u 39. tjednu trudnoće radim u Hrvatskom saboru. Moje pitanje je kako da čovjek mirno ostane kući, kada zna da se samo čeka trenutak nepažnje, da bi se prošvercalo ovakve i slične zakonske izmjene, koje imaju samo jedan cilj, dokinuti demokratske procese u Republici Hrvatskoj”, dodala je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI