ŠEFOVI HOLDINGA DALI OSTAVKE? Bivši Bandićev suradnik o Tomaševiću: ‘S njim je nemoguće surađivati’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“S njim je nemoguće surađivati”, tim riječima sugovornik blizak pokojnom zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću za Dnevno.hr komentira mandat njegova nasljednika Tomislava Tomaševića referirajući se na posljednje medijske napise iz 24sata.

Naime, prema tim napisima poznatog novinara Ivana Pandžića, ljudi koje je Tomašević izravno imenovao u upravu Zagrebačkog holdinga prije nešto više od tri mjeseca, došli su u konflikt s Nadzornim odborom, a porasla je napetost između njih i gradonačelnika.

Upravo stoga, predsjednik uprave Nikola Vuković i član uprave Ante Samodol navodno razmišljaju o odlasku sa svojih pozicija, a povod za takve zaključke jest njihovo ne pojavljivanje na sjednici zagrebačke Skupštine na kojoj se nalazilo izvješće Holdinga za prošlu godinu.

Premda je riječ o lanjskom izvješću od Vukovića i Samodola očekivalo se da predstave svoju viziju Holdinga, a kako to nisu učinili i HDZ-ov Mislav Herman javno je ustvrdio kako su obojica podnijeli ostavke.

I dok u Gradu jedan dio sugovornika tvrdi da to nije točno, drugi dio navodi da su šefovi Holdinga sami otišli, a treći da ih je Tomašević makao.



”Vuković i Tomašević još dobro funkcioniraju iako se razmimoilaze oko nekih stvari, ali problem je u trećim osobama. Samodol je rekao da odlazi, ali treba smiriti situaciju i razgovarati”, ustvrdio je za 24sata jedan neimenovani izvor odbivši potvrditi je li ta treća osoba investicijski stručnjak Ratko Bajakić.

Što se doista događa u pozadini i tko odlazi, a tko ostaje za sada nije definirano, no po svemu sudeći situacija u Holdingu nije ugodna, a zagrebački gradonačelnik s tim se neugodnostima sve teže nosi.

”S njim je jako teško, njega nitko ne može nazvati, on ljudima ne da svoj broj telefona, postoji nekakva grupa u kojoj je njih desetak bliskih suradnika i tamo se razmjenjuju ideje, ključna je osoba Celakoski, on mu je najvažniji savjetnik iako je među njima”.

”Oni nemaju kadrova, to je vidljivo na svakom koraku, fali im operativaca, nisu u stanju voditi grad, probleme sa smećem nisu riješili, vodovod također, oni konstantno pozivaju građane na strpljenje, ali to je kratkog vijeka”, zaključuje sugovornik za Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI