ŠEF VRHOVNOG SUDA OPTIMISTIČAN U VEZI CHF KREDITA: Rješavanje ništetnosti kredita do kraja ove ili početkom sljedeće godine

Izvor: N1

Novi šef Vrhovnog suda Radovan Dobronić najavio je za N1 da će do kraja godine ili početkom 2022., Vrhovni sud donijeti konačan pravorijek oko ništetnosti kredita u švicarskim francima.

Rekao je da će “pokušati neke stvari objasniti kolegama sucima i sugerirati, a i sami suci mu se obraćaju sada s nejasnoćama oko kolektivne presude”.

Dobronić je istaknuo kako se čudio da ga nakon pravomoćnosti presude nisu pozvali s Pravosudne akademije da svojim iskustvom i znanjem o tom predmetu pomogne kolegama sucima.


“To je to nesustavno djelovanje! To ću pokušati promijeniti što prije! Većina sudaca se dosad nije susretala s tim potrošačkim pravom, ali ni pravnom novčanih obveza, deviznih prava. Tu se vidi nedostatak sistemskog pristupa kod nas”, istaknuo je predsjednik Vrhovnog suda.

Na pitanje o tome što je sa odlukom Vrhovnog suda čiji se pravorijek oko ništetnosti kredita u CHF još očekuje, Dobronić je odgovorio kako “osobno smatra da će to biti riješeno, a i pitanje na sudu EU-a, ili do kraja godine ili na početku iduće”.“Na to mogu nekako utjecati jednim dijelom. Neću direktno obećati da ne ispadne da pritišćem, ali vijeće koje radi vodi računa o tome – to će biti uskoro riješeno”, zaključio je Dobronić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI