ŠEF STOŽERA JEDNO, TAJNIK DRUGO, A MINISTAR OBRAZOVANJA TREĆE: ‘Možda će biti neka vrsta online nastave’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović u ponedjeljak je rekao kako se “razmišlja o produljenju praznika za učenike sljedeći tjedan nakon jesenskih praznika”.

Nakon toga je Božo Pavičin, glavni savjetnik ministra znanosti i obrazovanja istaknuo kako “resorno ministarstvo neće mijenjati kalendar školske godine, niti učenicima produljivati jesenske praznike predviđene do 3. studenoga”.

No, tu nije bio kraj jer se javio Radovan Fuchs, ministar znanosti i obrazovanja koji je naglasio kako “ne isključuje mogućnost produljenja jesenskih praznika”.


“Praznici su definirani kalendarom. Mogu se neke manje izmjene raditi, ali to poremeti satnicu u svim školama. Ne kažem da je nemoguće, ali je dosta komplicirano. Da, možda prijeđemo na nekakve oblike online nastave, ali to ćemo vidjeti još”, istaknuo je Fuchs, objavio je HRT.

Podsjetimo, Božinović je rekao da se na sastanku premijera i članova Nacionalnog stožera civilne zaštite najviše govorilo o pojačanoj kontroli mjera koje su sada na snazi, prije svega korištenja maski u zatvorenom prostoru.Naglasio je da će se nastaviti razgovori vezani za činjenicu da je gotovo 25 posto novozaraženih iz školskog sustava i o tome “kako iskoristiti nadolazeće blagdane da se eventualno ona dva dana koja su radna u tom tjednu – ne ide u školu”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI