Šef Interpola nestao pa dao neopozivu ostavku

Međunarodna policijska organizacija Interpol sa sjedištem u Lyonu, objavila je u nedjelju ostavku svog kineskog predsjednika Menga Hongweia, koji je nestao prije više od deset dana i kojeg Peking sumnjiči za “kršenje zakona”.

Danas u nedjelju 7. listopada glavni ured Interpola u Lyonu je primio neopozivu ostavku Menga Hongweia s funkcije predsjednika Interpola koja odmah stupa na snagu”, prema priopćenju na društvenoj mreži Twitter, nekoliko sati nakon što je Mengova supruga novinarima u Lyonu rekla da se njezin suprug u Kini nalazi u opasnosti.

Južnokorejac Kim Jong Yang, zamjenik čelnika izvršnog odbora Interpola, privremeno će ga zamijeniti do izbora novog predsjednika za sljedeće dvije godine na 87. općem zasjedanju organizacije u Dubaiju od 18. do 21. studenoga. Mandat Menga Hongweia, izabranog na četiri godine, trebao je završiti 2020. godine.

Objava Interpola je uslijedila nakon priopćenja agencije kineske Komunističke partije zadužene za borbu protiv korupcije da se protiv Menga Hongweia vodi istraga u zemlji jer je osumnjičen za kršenje zakona.

Ne znam što mu se dogodilo”, odgovorila je tijekom poslijepodneva gospođa Meng novinarima na pitanje je li njezin suprug uhićen.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI