ŠEF HRVATSKE DIPLOMACIJE O MILANOVIĆU: ‘Imamo nepredvidive izjave predsjednika i mi zapravo uopće ne znamo što će se dogoditi u Madridu’

Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u utorak je kazao kako Vlada RH pozitivno gleda na ulazak Švedske i Finsko u NATO Savez, a za predsjednika Republike Zorana Milanovića kazao je kako su njegove izjave nepredvidljive.

“Imamo nepredvidive izjave predsjednika i mi zapravo uopće ne znamo što će se dogoditi u Madridu”, istaknuo je ministar o skorašnjem samitu u Madridu.

“Nastupio je kao netko tko ima monopol nad politikom, monopol nad vanjskom politikom i koji govori u ime Hrvatske”, dodao je.

“Bili smo jako začuđeni tom izjavom i to je kasnije jako naštetilo našoj reputaciji jer smo sve te izjave morali tumačiti i govoriti o tome koliko je Hrvatska zapravo predana širenju NATO saveza na one zemlje koje ispunjavaju uvjete i koje to žele”, nastavlja Grlić Radman.

“Predsjednik ima sve pripremljeno”, rekao je Grlić Radman.“Predsjedniku države ne preostaje ništa drugo nego pročitati intervencije, papire koje smo mu pripremili, odnosno govore jer će biti tih nekoliko susreta na kojima će trebati govoriti”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI